Articole

În vizită la Pamukkale – VIDEO

În vizită la Pamukkale – VIDEO

Dacă nu vreţi la munte, poate doriţi să mergeţi în Turcia. Alegerea nostră pentru astăzi… Pamukkale, o zona deosebita care se află la 25 km nord-est de Denizli şi la 652 km sud deIstanbul. Pamukkale – Fortareaţa de Bumbac în limba turcă – este o destinaţie spectaculoasă în Turcia şi reprezintă o vizită obligatorie dacă treceţi prin aceastăţară. Şi dacă te uiţi bine… într-adevăr, cascada uriaşa de travertin natural seamănă cu un mare castel din bumbac.

Pamukkale se află pe lista destinaţiilor aparţinând Patrimoniului Mondial UNESCO. Travertinul alb se formează când izvoarele fierbinţi cu mari concentraţii de CaCO3, ce se evapora şi se depozitează la suprafaţă. La Pamukkale există şi travertin artificial, pe care vizitatorii pot merge, spre partea stângă a muntelui. Platforma pe care mergeţi diferă. Pe alocuri va trebui să vă descălţaţi pentru a merge prin apă.

În trecut vizitatorii staţiunii Pamukkale puteau să se caţere pe cascada de travertin natural, însă autorităţile au interzis acest lucru, din cauza degradării pantei albe. În vârful dealului erau diferite staţiuni şi hoteluri care au fost închise. Contra unei sume se poate înota în Piscina Cleopatrei, cu apă caldă cu bulbuci. Se presupune că apa minerală este benefică pentru ochi, dacă staţi cu ochii deschişi sub apă.

Deşi la Pamukkale accesul la travertinul natural este restricţionat, acesta este vizibil din multe unghiuri, de la 30 – 50 m depărtare. În 2005 s-a început o construcţie pentru a facilita accesul, inclusiv pentru persoanele cu handicap.

Nu uitaţi să vizitaţi şi oraşul antic şi situl arheologicHierapolis, cu amfiteatrul şi necropola romană. Se poate petrece o zi aici cu uşurinţă. La 10 km distanţă de Pamukkale mai puteti vizita ruinele oraşului antic Laodicea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co