Externe

Japonezii înfrumuseţează centrul Parisului

Cotidianul francez „Le Figaro” a publicat un articol implicarea japopnezilor în salubrizarea şi înfrumuseţarea anumitor zone din Paris. Duminică, 13 martie, Grădinile Trocadero din apropierea Turnului Eiffel au fost curăţate şi au fost plantaţi cireşi japonezi de către nouă agenţii de profil din Japonia. Acestea fac parte din cadrul unei organizaţii private, ”Paris Tourism Association”.

Proiectul a fost iniţiat în urma atentatelor de anul trecut care au avut loc în capitala franceză şi care au afectat puternic turismul în zonă şi este finanţat de compania aeriană Japan Airlines.

De asemeni, ziarul mai scrie că niponii nu sunt la prima acţiune de genul, preocuparea lor pentru întreţinerea curăţeniei şi plantarea arborilor ornamentali fiind o preocupare cu tradiţie.

În 2007, mişcarea asociativă „Green Bird” din Ţara Soarelui Răsare a pătruns şi în Paris iar, de atunci, tinerii japonezi, cărora li s-au alăturat de curând şi tineri francezi, ies pentru a curăţa cele mai frecventate zone de către turişti.

palatul-chaillot-si-gradinile-trocadero-din-paris_rifd

Sursa foto: www.infotour.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co