Articole

Katherine Fleming, premiată la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”

În premieră, prima ediție a Congresului Mondial pentru Studiul Comparat al Civilizațiilor a avut loc la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București. Aici, Katherine Fleming, președinte și director executiv al J. Paul Getty Trust, instituție de artă clasată pe locul I mondial, a fost premiată pentru meritele de excelență.

Potrivit doamnei prof. univ. dr. Corina Dumitrescu, fondatorul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, se cuvenea ca o personalitate de talie mondială, precum cea reprezentată de Katherine Fleming, să fie cea căreia i se recunosc meritele științifice și de către comunitatea universității.

Katherine Fleming, președinte și director executiv al J. Paul Getty Trust, este și Rector Emeritus la New York University, cea mai mare universitate privată din Statele Unite.

În perioada 02-07 iulie, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” a devenit locul de întâlnire și de schimb de opinii pentru cercetători de prestigiu din toată lumea. Congresul a devenit realitate prin organizarea lui de Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Societatea Internațională pentru Studiul Comparat al Civilizațiilor și Asociația Asiatică de Politică și Istorie. Profesori renumiți, filozofi de prestigiu, cercetători și scriitori au susținut prezentări pe teme care vizează cultura, religia, dar și evenimentele actuale la scară globală.

Congresul a fost organizat în onoarea lui Dimitrie Cantemir, comemorând 350 de ani de la nașterea sa, precum și trei secole de la moartea sa. Este cel care a adus misticismul și înțelepciunea orientală în tiparele civilizației occidentale.

Totodată, prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, președinte al Senatului UCDC, a explicat că prima ediție a Congresului este doar un prim pas în ceea ce va urma, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” luând în considerare să organizeze curând o nouă ediție a Congresului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co