Interne

Lansare Gondola Sinaia Mountain Bike Resort – ride & fun!

Lansare Gondola Sinaia Mountain Bike Resort – ride & fun!

AFIS A3 NOU-PENTRU PRINTAm ajuns la momentul în care Transport Urban Sinaia, societate care manageriază telegondola din Sinaia, este în măsura de a anunța lansarea Gondola Sinaia Mountain Bike Resort, primul mountain bike resort oficial din România deservit de o instalație tip telegondolă. Resortul nostru găzduiește în prezent două trasee de coborâre, diferite ca grad de dificultate, stil și geomorfologie – Happy Bear Trail și Old School Trail.

Happy Bear Trail este un traseu de downhill veritabil, progresiv și solicitant. Parcursul său măsoara 2,3 km și este foarte interesant prin prisma faptului că traversează două etaje forestiere, conifere și foioase, fapt ce influențează în mod evident și configurația solului. Trail-ul conține elemente naturale și artificiale specifice disciplinei downhill: secțiuni tehnice cu rădăcini, praguri naturale, stânci, sectoare abrupte, dar și porțiuni cu spectaculoase podețe și săritori (kickers, gap-uri, road gap-uri, drop-uri), având dimensiuni de până la doi metri.

Old School Trail – fațeta romantică a bike resort-ului, este traseul destinat tuturor categoriilor de rideri, de la începători până la cei experimentați. Măsurând 2,8 km, acesta este compus dintr-un drum forestier și o multitudine de single track-uri (poteci) care îl traversează. Fiecare rider își poate alege liniile marcate cu săgeți galbene, în funcție de nivelul personal de experiență. Pe alocuri presărat cu secțiuni mai abrupte și chiar mai tehnice decât pe Happy Bear, Old School Trail este ideal pentru inițierea în tainele mountain biking-ului, dar și pentru memorabile sesiuni de fun riding.

Sâmbătă, 21 septembrie 2013, începând cu ora 13.00, la stația inferioară a Telegondolei Sinaia, vom lansa brand-ul Gondola Sinaia Mountain Bike Resort și vom inaugura cel de-al doilea traseu de downhill, Old School Trail. Ulterior acestei lansări, vom deschide și o pagină oficială de facebook dedicată resort-ului, de unde toți iubitorii de mountain biking își pot lua informațiile utile de care au nevoie.

În weekendul 21-22 septembrie, riderii vor beneficia de o reducere de 50% la abonamentele speciale cu cinci urcări. Prietenii noștri de la RaidExtrem Mountain Bike Team, una dintre cele mai cunoscute echipe de pe scena mountain biking-ului autohton, vor fi prezenți la eveniment pentru a organiza sesiuni de guiding gratuite, la solicitarea riderilor care vizitează Gondola Sinaia Mountain Bike Resort. Aceasta este o bună oportunitate de a face cunoștință cu Cezar Băjenaru, membru al team-ului RaidExtrem și Campion Național al categoriei Open 18+ la Downhill, la ultimele doua ediții ale Campionatelor Naționale.

Acest eveniment se va desfășura în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia, partener oficial și tradițional al evenimentelor noastre, și va beneficia de susținerea DirtBike.ro – site dedicat bikingului – și RaidExtrem Mountain Bike Team.

Bogdan Fălcescu, administrator-director general al Transport Urban Sinaia: „Din luna mai, am decis să investim în crearea unor trasee de downhill și, implicit, să susținem practicarea mountain biking-ului în zona Pârtiei Noi de la Telegondola Sinaia. Din nefericire, riderii au reprezentat o categorie de clienți marginalizată până de curând. Am considerat că este timpul să pun capăt acestei maniere bizare de a privi iubitorii mountain bike-ului ca pe niște renegați ai sporturilor montane și, în consecință, am creat proiectul GSMBR. Cred că trebuie să dezvoltăm continuu zona din imediata apropiere a telegondolei și îmi doresc să atragem tot mai mulți turiști la Sinaia, oferindu-le noi modalități de recreere și de petrecere a timpului liber. Gondola Sinaia Mountain Bike Resort este un proiect special, la care am lucrat mult alături de niște parteneri serioși și responsabili, care, deși aflat la început, sunt ferm convins că va deveni un brand important al orașului, în jurul căruia vor gravita atât turiști din orașele țării, cât și din străinătate. Anul viitor resortul nostru va oferi clienților noi facilități și trasee care îi vor face să se întoarcă la Sinaia cu mare plăcere.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co