Interne

„Luna Japoniei” – VIDEO

„Luna Japoniei” – VIDEO

Ambasada Japoniei la Bucureşti organizează pe parcursul lunii noiembrie o serie de evenimente culturale sub egida „Luna Japoniei”, care îşi propune să sărbătorească renaşterea ţării după cutremurul şi valul tsunami din luna martie şi să ofere publicului român ocazia să redescopere frumuseţea arhipelagului japonez şi a tradiţiilor milenare.

În ultimele opt luni care au trecut de la marele cutremur, poporul japonez s-a mobilizat pentru a înlătura urmele dezastrului şi a refaceţara, care astăzi a renăscut şi poate fi redescoperită la fel de frumoasă, cu tradiţiile milenare, diversitatea artei şi culturii. De aceea, Ambasada Japoniei organizează în următoarele săptămâni mai multe manifestări culturale.

Potrivit calendarului manifestărilor desfăşurate în „Luna Japoniei”, primul eveniment a fost organizat deja în 29-30 octombrie, fiind vorba de a cincea ediţie a Cupei Ambasadorului Japoniei la Go. De asemenea, în perioada 3-6 noiembrie, la Târgul de Turism al României va fi prezent şi un pavilion dedicat ofertei din Japonia, în 7 noiembrie va fi vernisată la Universitatea Româno-Americană expoziţia de fotografie ‘Matsuri şi Kagura – pulsaţii ale inimii Japoniei’ realizată de prof. Angela Hondru, iar în perioada 15-29 noiembrie la Muzeul Ţăranului Român va fi deschisă o expoziţie de fotografiei dedicate reconstrucţiei de după cutremur.

Pe 16 noiembrie, la Hotel Crowne Plaza, va avea loc o demonstraţie de preparare de sushi, iar pe 21 noiembrie va fi organizată o demonstraţie de Ceremonia ceaiului.

„Luna Japoniei” se va încheia prin câteva evenimente teatrale: pe 24 noiembrie la Teatrul Odeon va avea loc un spectacol de teatru de umbre japonez, iar pe 25 noiembrie, la Universitatea Naţională de Teatru şi Film, artiştii acestei trupe vor susţine pentru studenţii şi actorii români un workshop destinat învăţării artei teatrului de umbre. Pe 25, 26 şi 27 noiembrie Teatrul Odeon va găzdui, în scop umanitar, trei reprezentaţii ale spectacolului de dans contemporan „Requiem. Nu stii nimic despre mine” creat de Motoko Hirayama şi Răzvan Mazilu.

Reprezentantii ambasadei Japoniei au evidenţiat că nu există pericole pentru populaţie şi turişti privind apa şi alimentele produse în Japonia, în condiţiile în care acestea sunt controlate foarte strict în privinţa nivelului de radioactivitate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co