Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Mai putini turisti in Egipt

Mai putini turisti in Egipt

Fluxul de turisti straini in Egipt a scazut cu o treime in 2011 ca urmare a revoltei populare care a dus la caderea regimului presedintelui Hosni Mubarak. Este un declin intens avand in vedere ca sectorul turismului din Egipt este responsabil pentru aproximativ 11% din PIB, in industria de turism fiind angajati direct circa 3 milioane de egipteni.

In Egipt numarul turistilor s-a redus cu o treime in 2011. „Fluxul de turisti straini in Egipt a scazut cu 33% – acesta este un declin foarte grav”, – a declarat ministrul Turismului din Egipt. Potrivit acestuia, anul trecut, in Egipt ai intrat 9,854 milioane de turisti straini.

Instabilitatea politica a afectat cel mai mult sectorul turismului din capitala egipteana, locul desfasurarii revoltei populare. De asemenea, s-a redus semnificativ numarul de turisti in statiunile Luxor si Aswan.”In statiunile de la Sinai si Marea Rosie, situatia a fost mult mai buna”, a mai spus ministrul.

Incasarile hotelierilor nu s-au redus doar din cauza scaderii numarului de trusiti, ci si a micsorarii cheltuielilor acestora in timpul calatoriei in tara piramidelor. Acest lucru se datoreaza, in special, preturilor mai mici pentru serviciile de turism.

„Daca in 2010, fiecare turist strain cheltuia in medie de 85 dolari, anult trecut acestea au scazut la 72 de dolari. Toate acestea au condus la o scadere a veniturilor in turism de la 12,5 mld dolari la 8,8 miliarde de dolari,” – a adaugat ministrul.

Sectorul turismului din Egipt este responsabil pentru aproximativ 11% din PIB, in industrie fiind angajati direct circa 3 milioane de egipteni.

Sursa: http://www.fin.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co