Interne

Masă rotundă pentru relansarea turismului balnear – VIDEO

Masă rotundă pentru relansarea turismului balnear – VIDEO

Principalii jucători de pe piaţa  turismului balnear din România au organizat, ieri, în Bucureşti, o masă rotundă, cu tema “Relansarea Turismului Balnear şi de Sănătate”. Evenimentul îşi propune să identifice problemele concrete din domeniul turismului balnear şi de sănătate şi să contureze principalele măsuri care se impun pentru relansarea acestuia şi alinierea la standardele europene.

Organizatorii sunt de părere că turismul balnear poate reprezenta o pârghie importantă în dezvoltarea turismului, în condiţiile în care România are o treime din resursele balneao din toată Europa. În plus, tratametele balneare sunt recunoscute ca fiind parte din medicina preventivă şi profilactică, motiv pentru care susţinerea turismului balnear înseamnă susţinearea politicilor de sănătate publică.

Turismul balnear ar putea reprezenta o soluţie viabilă pentru relansarea turismului românesc, însă este nevoie de măsuri pentru sprijinirea şi dezvoltarea acestui sector. În ceea ce priveşte modalităţile de dezvoltare a turismului balnear, organizaţiile din domeniu au propus, ieri, în cadrul unei mese rotunde, un plan de măsuri ce ar trebui luate pentru dezvoltarea turismului balnear şi de sănătate, printre acestea numărându-se elaborarea şi promovarea în procedură de urgenţă a legii turismului balnear, precum şi acordarea de facilităţi fiscale pentru investitori şi agenţiile de turism.

În momentul de faţă, nicio staţiune turistică din România nu deţine titulatura de staţiune balneară, însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Turismului, până la sfârşitul anului acesta, 10 staţiuni turistice din România ar putea primi clasificarea de staţiuni balneare, urmând ca alte 10 să fie analizate, pentru a primi certificarea.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism  solicită autorităţilor anularea impozitării tichetelor de vacanţă, precum şi introducerea acordării de tichete de vacanţă în locul primelor de vacanţă.

Autorităţile în domeniu subliniază faptul că în ultimii ani s-au făcut investiţii, îndeosebi de investitori privaţi, prin proiecte finanţate din diferite fonduri româneşti sau europene. Spre exemplu, la Băile Felix au fost renovate mai multe hoteluri, s-a amenajat Ştrandul în aer liber, s-a construit un tobogan acvatic. De asemenea, La Eforie Nord, Saturn, Buziaş, Covasna şi Tuşnad au fost modernizate mai multe hoteluri.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co