Interne

Măsuri de menţinere şi îmbunătăţire a plajelor – VIDEO

Măsuri de menţinere şi îmbunătăţire a plajelor – VIDEO

Plajele din municipiul Constanţa vor fi reabilitate până în anul 2015. Investiţiile propuse a fi realizate în prima fază a lucrărilor de combatere a eroziunii costiere se vor realiza cu fonduri, care vor proveni de la Uniunea Europeană, prin POS Mediu, Axa Prioritară 5.

O politică de de menţinere a liniei ţărmului în zona Tomiş Nord ar putea însemna o reabilitare a structurilor existente, sau construirea unora noi sau a unor plaje artificiale. În această zonă, unele protecţii sunt într-o stare mai bună decât altele, prin urmare, ar fi mai probabilă o combinaţie între măsurile de menţinere şi îmbunătăţire, pentru a oferi o protecţie continuă împotriva eroziunii. Aceasta ar face posibilă protejarea unor importante active socio-economice din zonă, inclusiv facilităţi turistice. În consecinţă, este recomandabilă o combinaţie cu opţiune uşoară, cum ar fi plaje menţinute prin diguri de stabilizare sau alte construcţii. Aceasta ar oferi o apărare mai durabilă decât structurile grele care cauzează reflectarea valurilor şi eroziunea ţărmului, şi ar ajuta la menţinerea sau îmbunătăţirea valorii turistice şi atractivităţii acestei zone.

În ceea ce priveşte zona Tomis Sud, sistemele de apărare existente sunt în prezent în stare de la bună la slabă şi se aşteaptă să cedeze în 10 ani. O politică de menţinere a liniei ţărmului ar putea însemna că sistemele de apărare existente sunt reabilitate, sau sunt construite noi sisteme de apărare şi plaje artificiale.

Investiţiile propuse a fi realizate în primă fază a lucrărilor de combatere a eroziunii costiere se vor realiza cu fonduri care vor proveni de la Uniunea Europeană, prin POS Mediu, Axa Prioritară 5.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co