Interne

MDRT continua demolarile

MDRT continua demolarile

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului  va demola aproximativ 100 de cladiri construite ilegal in statiunile turistice, cele mai multe dintre acestea fiind pe litoral, iar proprietarii vor fi obligati sa suporte costul demolarilor. Printre cladirile care vor fi demolate incepand cu luna ianuarie se numara cateva hoteluri, dar si terase, gradini de vara, restaurante si cluburi.

Sunt doua categorii de cladiri care vor fi demolate: cele ridicate fara autorizatie de construire si cladirile construite cu autorizatii emise ilegal.

Primariile au dat in unele cazuri autorizatii ignorand planurile urbanistice zonale sau pe baza unor PUZ-uri ilegale, care nu au obtinut toate autorizatiile, cum este cazul celui din statiunea Mamaia”, a spus Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT, citat de Mediafax.

El a precizat ca cele mai multe cladiri sunt pe litoral, iar pe locul doi in topul statiunilor in care s-a construit ilegal se numara Baile Herculane.

„Numarul cladirilor care vor fi demolate ar putea creste pentru ca angajatii Inspectoratului de Stat in Constructii continua sa verifice documentatiile constructiilor din statiuni. Noi facem treaba autoritatilor publice locale, pentru ca ele ar fi trebuit sa demoleze aceste constructii, dar nu au facut acest lucru”, a adaugat oficialul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Oprea a afirmat ca in cazul in care o cladire a fost construita ilegal, proprietarul primeste initial somatii pentru a o demola singur. Daca acest lucru nu se intampla, constructia va fi demolata de MDRT, din fonduri proprii. „Apoi le trimitem factura proprietarilor, si daca nu o platesc, ii actionam in instanta”, a completat el.

Operatiunea de demolare a Hotelului Histria din statiunea Mamaia, inceputa in urma cu o saptamana, a fost reluata, marti, dupa ce fusese oprita dupa Craciun, si va continua pana cand intreaga constructie ridicata ilegal va fi demolata.

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia a inceput in 27 decembrie deoarece proprietarul unitatii a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea hotelului, a realizat o structura din lemn la nivelul parterului si al etajelor 1, 2 si 3 si a unor scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn.

Operatiunile de demolare vor costa 500-600.000 de lei, potrivit reprezentantului MDRT.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co