Interne

MDRT modernizeaza Capitala cu 90 mil. lei.

MDRT modernizeaza Capitala cu 90 mil. lei.

MDRT modernizeaza capitala Romaniei cu 90 mil. lei. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat miercuri impreuna cu primarul general al Capitalei si primarul Sectorului 6, trei contracte de finantare in valoare totala de 90 milioane de lei pentru modernizarea urbanistica a unei zone din Bucuresti. Contractele sunt finantate prin Programul Operational Regional.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a semnat miercuri impreuna cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, si Cristian Poteras, primarul Sectorului 6, trei contracte de finantare in valoare totala de 90 milioane de lei pentru reabilitarea Arcului de Triumf din Bucuresti si modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, Sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia .
Prin proiectul „Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf” se vor efectua lucrari de renovare si amenajare in interiorul Arcului de Triumf. Proiectul urmareste atragerea unui numar de aproximativ 25.000 de turisti/vizitatori in primul an dupa deschiderea permanenta, iar prin implementarea lui se vor crea 12 locuri de munca permanente.
Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 37 de luni, este de 30 milioane de lei.
In acelasi timp, modernizarea urbanistica a zonei cuprinse intre Bd. Iuliu Maniu, Sos. Virtutii, Aleea Politehnicii si Aleea Cetatuia va fi realizata prin doua proiecte.
Primul, „Modernizare urbanistica: strazi, trotuare, parcari in cartierul Militari, zona 1”,  urmareste, printre altele, dezvoltarea infrastructurii si suprastructurii stradale din zona – trotuare, alei, parcari si alte lucrari edilitare, cat si reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului.
Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 18 luni, este de 31,8 milioane de lei.
Al doilea proiect, „Modernizare urbanistica: spatii verzi in cartierul Militari, zona 1″prevede realizarea unor lucrari de reabilitare si modernizare a unor alei pietonale si amenajarea unor spatii de zona verde. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 9  luni, este de 27,1 milioane de lei.
Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co