Interne

Municipiul Câmpina se transformă în staţiune turistică

Autorităţile locale din municipiul Câmpina, judeţul Prahova, vor să transforme oraşul într-o staţiune turistică. Primul pas este amplasarea unui centru de informare turistică în centru.

Câmpina va fi înscrisă de autorităţile locale în Agenţia Judeţeană de Promovare a Turismului, care se va ocupa, potrivit primarului Horia Tiseanu, de includerea staţiunii pe reperele turiştilor români şi străini.

„Primul pas este amplasarea, în centrul oraşului, a unui Centru Naţional de Informare Turistică, cu o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, pe Bulevardul Carol I, unde oamenii pot afla ce se poate vizita în Câmpina. Banii vor proveni din fonduri europene”, a declarat pentru Adevărul Mariana Patrasca, purtător de cuvânt al Primăriei Câmpina.

Situarea localităţii în plină zonă subcarpatică, la confluenţa văilor Prahovei şi Doftanei, face ca oraşul cu vechi tradiţii turistice şi împrejurimile sale, să fie şi azi apreciate şi frecventate de foarte multi vizitatori veniţi din toată ţara.

Câmpina îşi propune să atragă turiştii cu mai multe biserici datând de la 1800, unul dintre cele mai frumoase muzee din ţară, „Castelul Iulia Haşdeu”, muzeul „Nicolae Grigorescu”, dar şi cu zona Valea Doftanei şi Barajul Paltinu.

sursa: skytrip.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co