Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Muzeul Antipa se redeschide sâmbătă. Biletul costă 20 de lei

După aproape trei ani în care a fost închis pentru modernizare, muzeul Antipa îşi redeschide porţile pentru vizitatori. Exponatele sunt puse în lumină de un sistem modern de prezentare, iar în incita muzeului se proiectează documentare, există 66 de infotouch-uri, plasme şi diverse sisteme interactive.

Intrarea costă 20 de lei, iar programul de vizitare este de marţi până duminică, în intervalul 10.00-20.00 (la ora 19.00 intră ultimul vizitator).

Proiecţii cu uriaşii mărilor şi ai oceanelor

Exponatele, deşi în mare parte sunt cele vechi, au fost reorganizate şi s-au realizat diorame noi (diorama este reprezentarea spaţială a unui peisaj, care, sub efectul unui joc de lumini, dă impresia realităţii). Din cele 30 de diorame expuse în muzeu, cinci sunt aşa cum le-a realizat savantul Antipa, 18 menţin tema creată de acesta, iar restul sunt noi.

Proiecţii interactive

Unul dintre cele mai impresionante puncte din muzeu este casa scării de la parter, pe al cărei tavan sunt proiecţii cu uriaşii mărilor şi ai oceanelor. La fel de spectaculoase sunt proiecţiile interactive din sala destinată anatomiei omului, domul de proiecţie a boltei cereşti şi sala de paleontologie cu pardoseală transparentă sub care se află fosile.

Exponate noi

La punctele de odihnă există mese cu programe interactive, de unde pot fi accesate informaţii despre exponate. Pe lângă procesul de modernizare prin care a trecut, muzeul s-a şi îmbogăţit cu exponate noi, trofee de vânătoare donate de omul de afaceri Gheorghe Iaciu: un leopard, un şacal, un babuin, un pui de focă, o marmotă etc.

sursa: evz.ro

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co