Interne

Muzică, circ şi târguri, la Zilele Bucureştiului, de vineri până duminică. Publicul are acces gratuit

Concerte cu Orchestra Naţională Radio, Direcţia 5 şi Monica Anghel, spectacole de acrobaţii, circ şi teatru de stradă, târguri de obiecte tradiţionale şi carte vor anima Capitala de vineri până duminică, la Zilele Bucureştiului 2011, informează un comunicat.

Zilele Bucureştiului, organizate de Primărie, cu ocazia împlinirii a 552 de ani de atestare documentară a oraşului, vor cuprinde mai multe evenimente, la care publicul are acces gratuit, ce se vor desfăşura în Centrul istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei.

Startul manifestărilor va fi dat de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, CreArt, vineri, în parcul Herăstrău, unde bucureştenii sunt aşteptaţi de la ora 10.00, la Târgul Meşteşugarilor, Târgul Editurilor de Carte, expoziţii de pictură şi grafică. Atmosfera va fi animată de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trăsurile, iar iubitorii de muzică vor fi invitaţi să cunoască sau să recunoască stelele folclorului românesc. Programul artistic al zilei de sâmbătă este dedicat tinerilor, care vor fi atraşi în parc de interpreţi şi trupe renumite, iar duminică, pe scena amenajată în Herăstrău vor evolua orchestre, trupe şi interpreţi ai minorităţilor.

În Centrul vechi al Bucureştiului se va desfăşura, de vineri, de la ora 12.00, până duminică noaptea, festivalul „Bucureşti – metropolă vie”, ce va cuprinde muzică live, acrobaţii, mimă, teatru de stradă, spectacole cu picioroange şi costume. Sâmbătă şi duminică, pe Strada Franceză din Centrul istoric, va avea loc prima gală Folk You de la Bucureşti.

Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucureşti, ArCuB, organizează, sâmbătă, un concert extraordinar în Piaţă Constituţiei, în care vor evolua peste o sută de artişti. Va fi o combinaţie între muzica clasică şi muzica pop, cu participarea Orchestrei Naţionale Radio, Big Band-ului Radio, sopranei Valentina Năforniţă, tenorului Marius Manea, alături de un cor, şi a trupei Direcţia 5 şi soliştilor Monica Anghel, Cornel Ilie şi Lora. Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tânărul pianist român care a cucerit Norvegia după emisiunea „Norske talente”.

ArCuB va anima Piaţa Constituţiei pe parcursul întregii zile de duminică, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucureşti şi tuturor tinerilor care vor trece prin Capitală, de Zilele Bucureştiului.

Seara de duminică va transforma spaţiul în „Piaţa îngerilor”, printr-un spectacol inedit adus din Franţa de compania de teatru de stradă Lea Studios de Cirque.

Zilele Bucureştiului se sărbătoresc anual, pe parcursul unui weekend, în jurul datei de 21 septembrie, când, în 1459, a fost atestat pentru prima dată oraşul, într-un act emis de Vlad Ţepeş.

sursa: mediafax.ro

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co