Interne

Noaptea Bibliotecilor, pe 1 octombrie în Bucureşti şi în ţară

Noaptea Bibliotecilor, un eveniment care îşi propune „să readucă la lumină” mersul la bibliotecă, se va desfăşura în noaptea de 1 octombrie, între orele 18.00 – 4.00, în centrele din Bucureşti şi din ţară, se arată pe site-ul dedicat manifestării.

Misiunea proiectului „Noaptea Bibliotecilor” este „readucerea la lumină” a mersului la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului 2011, potrivit site-ului manifestării (www.noapteabibliotecilor.ro).

Astfel, scriitori, critici literari, poeţi şi cercetători vor povesti experienţele lor de lectură. De asemenea, muzica unplugged o să îi poarte pe cititori printre poveştile cărţilor.

Organizatorii Nopţii Bibliotecilor sunt Asociaţia Excedo în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.

Potrivit site-ului evenimentului, ideea Nopţii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteză statistică: „dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ”.

„Am conceput acest proiect în condiţiile în care chiar şi românii cu bani şi educaţie văd în Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cât de greu poate fi să revenim măcar pentru o noapte la esenţa experienţei sălilor de lectură? Indiferent cu cine am stat de vorbă, oricât am fi sau ne-am da drept «hi-tech», «gadget freaks», PDF-ul nu poate învinge interacţiunea cu hârtia uzată de bibliotecă şi cu volumul de scriitură din aceste instituţii uitate de majoritatea tinerilor profesionişti”, se mai spune pe site-ul dedicat evenimentului.

În prezent, în România funcţionează peste 3.000 de biblioteci publice (comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene), după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Totodată, ANBPR are peste 3.300 de membrii activi – instituţii (biblioteci şi alte structuri) şi persoane fizice. De asemenea, filiala Bucureşti a ANBPR a fost lansată la 1 iulie 2011 şi se va implica direct în organizarea evenimentului Noaptea Bibliotecilor.

Astfel, au fost lansate invitaţii de participare la Noaptea Bibliotecilor pentru cele mai importante instituţii de gen din Bucureşti – Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Metropolitană şi Biblioteca Naţională Pedagogică -, care s-au arătat interesate de manifestare, după cum au mai declarat reprezentanţii ANBPR.

Accesul publicului la manifestările organizate în Noaptea Bibliotecilor va fi gratuit.

sursa: mediafax.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co