Interne

Nocturnă la Văliug

Nocturnă la Văliug

În această seară, la pârtia din Văliug va fi sărbătoare mare. După ce la începutul sezonului a fost inaugurat telescaunul, iar mai apoi instalaţia de nocturnă, acum a venit momentul să fie aprinsă nocturna. În fiecare zi de week-end, de la 18:30 la 22:30, turiştii se vor putea bucura de zăpada existentă pe pista situată peste drum de lacul Văliug. Preţul ski-pass-ului pentru orele de nocturnă este de 40 de lei. În această seară însă accesul la telescaun va fi gratuit!

De Dragobete s-a inaugurat nocturna de la Valiug. Bănăţenii pot schia gratis in prima seara.

Iubitorii sporturilor de iarnă din Banat reprezintă o masă de turişti pentru care se bat staţiunile Semenic, Văliug, Straja, Râuşor şi Parîng. Sezonul acesta, cea mai spectaculoasă dezvoltare a cunoscut-o domeniul schiabil Semenic – Văliug. Nu s-a reuşit doar implementarea unui sistem unic de taxare, dar şi realizarea unei linii de ski-bus între cele două aşezări. Astfel, în fiecare week-end, turiştii care vor să coboare de pe Muntele Semenic până pe malul lacului de la Văliug o pot face fără nici o grijă. În locul unei instalaţii de transport pe cablu care să lege cele două staţiuni, administratorii pârtiilor au introdus o linie de autobuz unde accesul se face cu ajutorul ski-pass-ului de la teleferice.

La Văliug se poate ajunge pe drumul ce leagă Reşiţa de Muntele Semenic. La ieşirea din localitatea se face un drum la dreapta, după care mai mergeţi aproximatic 400 de metri până la telescaun. În judeţul Caraş-Severin se mai poate schia la Muntele Mic. Acolo se poate ajunge numai cu telescaunul. Singura pârtie cu nocturnă este Nordica. Lungimea pistei este de 960 de metri, iar înclinaţia medie a pantei ajunge la 29%.

Sursa: www.jurnalul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co