Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Nou traseu turistic

Nou traseu turistic

montare placuta traseu turisticVești bune pentru amatorii de drumeții montane! Salvamontiștii din Prahova au demarat noi lucrări de amenajare și semnalizare a celui mai lung traseu turistic din masivul Baiului, care face, practic, legătura între stațiunile de pe Valea Prahovei și Valea Doftanei. Pornind chiar din fața Primăriei Bușteni, traseul trece pe lângă Castelul Cantacuzino, străbate pădurea până în apropierea Vârfului Zamora, după care continuă în golul alpin pe Plaiul Orjogoaia și ajunge în localitatea Trăisteni, în apropiere de Valea Doftanei. Conform salvatorilor montani, traseul este marcat cu cruce roșie, este un traseu de grad mediu care poate fi parcurs în aproximativ 7 ore și jumătate, însă este interzis iarna.
În acest moment, salvamontiștii lucrează la amplasarea stâlpilor indicatori și a marcajelor deteriorate din cauza intemperiilor. Începând din primăvara anului următor, traseul va fi accesibil și iubitorilor de mountain bike. Turiștii care îl vor parcurge se vor putea bucura de cea mai spectaculoasă panoramă a masivului Bucegi și vor avea posibilitatea să viziteze stânele amplasate în munții Baiului.

2 Comments

2 Comments

 1. Margareta Stancu

  29 septembrie 2013 at 8:03 PM

  Se pare că autorul articolului stă prost la capitolul geografie. Munţii Baiului-Gîrbovei (şi nu Baiu) nu au nici o legătură cu munţii Bucegi. Doar că se află de cealaltă parte a Văii Prahovei. Încă un articol din capitolul „una spunem în titlu, alta povestim în conţinut”.
  În rest … numai de bine.

 2. Hiker

  29 septembrie 2013 at 10:48 PM

  Am parcurs traseul de mai multe ori, insa in perioada pastorala zona Petru-Orjogoaia este de evitat daca nu sinteti in grup mai mare. Dulaii ce pazesc turmele sint f agresivi! Sper ca traseul sa fie remarcat si in zona de iesire in V Doftanei deoarece sint multe drumuri de tractor ce pacalesc turistul. Atentie, sursele de apa sint aproape inexistente(doar la stina/Canton Zamora).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co