Imobiliare Valea Prahovei
Interne

O cameră la Vega din Mamaia costă cât la Nisa la cinci stele, dar ocuparea în weekend este de 100%

Hotelul de cinci stele Vega din staţiunea Mamaia, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, are un grad de ocupare de 100% în weekend şi de 65-70% în cursul săptămânii, potrivit reprezentanţilor hotelului care spun că o cameră costă în jur de 340 euro pe noapte.

Hotelul are 141 de camere. „În weekendul care tocmai a trecut am avut un grad de ocupare de 95%, însă acesta a fost o excepţie, deoarece în weekend gradul de ocupare este de 100%. Datele pe care le deţinem indică faptul că şi în viitorul apropiat gradul de ocupare va fi similar. Vorbim aici despre lunile iulie şi august”, a spus Răzvan Dobre, director de vânzări şi marketing al hotelului Vega.

O cameră la hotelul Vega din Mamaia costă 1.045 de lei (247 euro) pe noapte de luni până joi, şi respectiv 1.430 de lei (339 euro) pe noapte de vineri până duminică. Astfel încasările hotelului pot ajunge la 100.000 de euro în fiecare weekend, potrivit calculelor ZF care pornesc de la un preţ mediu şi numărul de 141 de camere.

„Preţul include mic dejun, prânz, acces la plajă privată, la piscină şi parcare. Clienţii noştri sunt în special oameni de afaceri care vin la mare cu familia să se relaxeze. Ei cum­pără de regulă pachete de cinci-şapte nopţi”, explică Dobre, care adaugă faptul că cei mai mulţi clienţi sunt români.

Hotelul Vega este potrivit datelor de pe site-ul de rezervări internaţionale booking.com cel mai scump hotel din Mamaia, însă pe acest site nu sunt trecute alte hoteluri de patru sau cinci stele din staţiune, precum Iaki sauPalm Beach. O cameră dublă standard cu mic dejun şi prânz inclus costă la hotelul Iaki, deţinut de Gheorghe Hagi, 219 euro, în timp ce la hotelul Palm Beach, acelaşi tip de cameră, cu mic dejun, costă 275 de euro în cursul săptămânii, preţul schimbându-se în weekend.

Preţul pentru o noapte pe litoral la un hotel de cinci stele ajunge astfel să fie de până la de trei ori mai mare decât la un hotel de cinci stele din Bucureşti. Spre exemplu, o noapte într-o cameră standard la hotelul Radisson Blu de pe Calea Victoriei din Bucureşti costă aproape 125 de euro, potrivit site-ului booking.com.

Tarifele de cazare practicate de hotelul Vega din Mamaia sunt însă similare cu cele ale hotelurilor de aceeaşi clasificare de pe Coasta de Azur din staţiuni precum Cannes sau Nisa, care se situează în jurul valorii de 300 de euro, potrivit booking.com.

 sursa: zf.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co