Interne

O casă mai mare pentru Muzeul Satului

O casă mai mare pentru Muzeul Satului

Din februarie, Muzeul Satului se va muta în clădirea care găzduieşte în prezent Ministerul Culturii. Tot în 2012 va fi refăcută sala mare de expoziţii din actualul sediu al ministerului de resort, urmând ca sala mică să fie rezervată pentru expoziţii etnografice. Toate aceste schimbări îi vor ajuta pe angajaţii muzeului să îşi desfăşoare mai bine activitatea şi să dezvolte proiecte noi.

Muzeul intră de la anul într-un amplu proces de reorganizare. Sala Multimedia, de pildă, va deveni un spaţiu de promovare a teatrului popular şi a programelor pentru copii, dar şi cinematograf din când în când.

În muzeu vor fi amenajate şi ateliere dedicate meşteşugarilor, care vor putea realiza şi vinde obiectele lor de artă celor interesaţi. Urmând exemplul marilor muzee din occident, Muzeul Satului va avea în curând şi o cafenea, acolo unde turiştii se vor putea reculege după 2 ore de plimbare prin fascinanta colecţie de gospodării şi obiecte populare a muzeului.

Tot de la anul depozitele muzeului vor deveni şi ele spaţii vizitabile, dând acces publicului la aproape 55.000 de obiecte de patrimoniu. Publicul va putea redescoperi lucruri ce deja nu se mai găsesc la noi în ţară şi a căror urmă s-a pierdut o dată cu trecerea timpului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co