Interne

O nouă investiţie la Sulina – VIDEO

O nouă investiţie la Sulina – VIDEO

O nouă investiţie a MDRT pentru reabilitarea oraşului Sulina a fost finalizată în această lună. Strategia de dezvoltare a oraşului Sulina este pusă în practică pas cu pas, cu implicarea activă a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Recent, a fost inaugurată la Sulina o nouă investiţie derulată cu sprijinul financiar al MDRT, în cadrul programului de modernizare a drumurilor de interes local. Este vorba despre modernizarea drumului de acces din intravilanul oraşului către plaja Sulina, lucrare în valoare de 7.898.002 lei, demarată acum un an şi finalizată în octombrie 2011. Investiţia completează celelalte proiecte derulate de MDRT în zonă, cu scopul de a accelera procesul de reabilitare a oraşului.

Ministrul Elena Udrea declara în 2009 că va reda Sulinei frumuseţea şi atractivitatea de odinioară, şi de la acea dată, după zeci de ani în care localitatea a fost lipsită de investiţii importante, MDRT s-a implicat activ în dezvoltarea sa turistică. Astfel, în cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii naţionale de turism derulat de MDRT, anul trecut a fost finalizat proiectul de reamenajare a plajei Sulina, un proiect deosebit de important pentru turişti şi pentru localnici.

Programul MDRT de dezvoltare a infrastructurii turistice vizează şi alte proiecte care vor duce la creşterea atractivităţii oraşului Sulina. Proiectele care pot fi dezvoltate în perioada următoare se referă la reabilitarea celor două faruri vechi din oraş, sistematizarea şi amenajarea falezei şi a cimitirului maritim şi realizarea unui centru multifuncţional, prin reconversia actualei biblioteci orăşeneşti.

În cadrul unui proiect pilot derulat de MDRT în parteneriat cu ONU, Sulina beneficiază, alături de alte două  destinaţii româneşti, de asistenţă prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru realizarea planului strategic de dezvoltareurbanăintegrată, cu efect benefic asupra activităţilor de turism.

Proiectele dezvoltate de MDRT în Sulina au ca rezultat creşterea turismului în zonă, aşa cum dovedesc, de exemplu, cifrele înregistrate la capitolul vizitatori în luna august din acest an, când au fost înregistraţi într-o singură zi 8200 de turişti, într-un oraş cu 4600 de locuitori, practic de trei ori mai mulţi turişti decât acum doi ani, ceea ce reprezintă un record pentru oraş.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co