Interne

O vacanţă de basm – Tabăra Medievală pentru Copii 2016

Tabăra Medievală pentru Copii este locul ideal unde cei mici pătrund în interesanta şi palpitanta lume a cavalerilor medievali. Iată că, anul acesta, evenimentul aflat la ediţia cu numărul 8, se va desfăşura la pensiunea „Valea cu struți” din Șirnea, comuna Fundata, pe platoul montan traversat de culoarul Rucăr-Bran. Tabăra va fi organizată în serii a câte 35-40 de copii fiecare. Sunt primiți copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, în perioada iulie-august 2016.

Organizatorii le-au pregătit copiilor o serie de activităţi cu rol educativ, ateliere de creaţie inspirate din lumea medievală, toate acestea având ca scop deschiderea către onoare şi prietenie, instrumente de o mare importanţă în dezvoltarea şi formarea noastră, ca oameni. „Vor deprinde arta şi codul de onoare al cavalerilor medievali în cadrul Atelierelor de tir cu arcul şi spadă medievală, vor fi introduşi în lumea simbolisticii medievale prin intermediul Atelierului de pictură şi heraldică medievală, îşi vor cultiva talentul artistic și vor deveni mai creativi și mai spontani în cadrul Atelierului de improvizaţie şi teatru medieval și vor explora meşteşugurile medievale în cadrul Atelierului de realizare manuală a hârtiei, utilizând tehnici vechi de cinci secole pentru a prelucra celuloza prin reciclarea hârtiei.”

Pe lângă toate acestea vor putea confecţiona propriile lor scuturi cu însemne heraldice, vor face drumeţii, vor asculta legende medievale şi vor urmări filme istorice. „În prima zi a taberei vor face o vizită la Cetatea Râșnov iar în ultima o alta la Castelul Bran. Ultima seară a taberei va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cavaleri sau vor primi titlul de domniţă.”

Va fi o adevărată vacanţă, plină de momente unice pe care micuţii le vor ţine minte toată viaţa.

Pentru mai multe detalii și înscrieri accesaţi http://www.tabara-medievala.ro.

Clipboard011

Sursa foto: www.turism-istoric.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co