Interne

Palatul Guvernatorului Daciei romane de la Apulum. O redescoperire a patrimoniului

Miercuri, 9 noiembrie 2011, începând cu ora 12.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, arheologul dr. Viorica Rusu-Bolindeţ va susţine conferinţa „Palatul Guvernatorului Daciei romane de la Apulum. O redescoperire a patrimoniului”. Cu această ocazie vor fi prezentate atât rezultatele cercetărilor arheologice întreprinse în ultimii ani în acest important sit arheologic, dar şi propunerile. privind valorificarea istorico-arheologică a ruinelor existente pe str. Munteniei din Alba Iulia.

Conferinţa se înscrie într-un proiect cultural mai amplu, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care îşi propune să atragă atenţia asupra valorii sitului arheologic reprezentat de Palatul guvernatorului Daciei romane de la Apulum. Proiectul a debutat săptămâna trecută, când la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a fost vernisată o expoziţie pe această temă.

De asemenea, tot miercuri, 9 noiembrie 2011, de la ora 14.30, va fi organizat şi un tur al sitului, unde vor fi putea fi văzute vestigiile descoperite de arheologi începând din anul 1992.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Patrimoniu Naţional Alba.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co