Externe

Palatul Schönbrunn, premiat pentru succesul cultural şi economic

Palatul Schönbrunn este câştigătorul premiului pentru turism acordat în acest an de Camera Economică din Viena. Motivaţia juriului a fost succesul cu care administraţia palatului îmbină latura culturală cu reuşita economică ale monumentului istoric, informează APA, citată de Agerpres.
Palatul SchönbrunnSursa: Andreea Dogar

Premiul pentru turism este decernat în fiecare an de Camera Economică. Printre câştigătorii de până acum s-au numărat Corul de băieţi de la Viena, maratonul din capitala austriacă, Casa elveţiană din Prater şi chiar originalul tort Sacher.

Palatul Schönbrunn este unul dintre simbolurile oraşului nostru, a subliniat preşedinta Camerei, Brigitte Jank, în cadrul ceremoniei desfăşurate aseară.

De ani de zile, fosta reşedinţă a Habsburgilor se află pe primul loc printre atracţiile turistice din capitala Austriei, numai în 2010 fiind vizitată de 2,6 milioane de oameni.

Întregul ansamblu, din care fac parte palatul, parcul şi cea mai veche grădină zoologică din lume, a fost inclus în 1996 pe lista patrimoniului universal a UNESCO.


sursa: evz.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co