Interne

Pârtie de schi şi snowboard la Buşteni

Buşteniul se pregăteşte intens să primească turiştii în această iarnă. Pe lângă pârtia Kalinderu, unde s-a montat instalaţie de nocturnă, din acest sezon va fi dată în folosinţă o nouă pârtie, Kalinderu 2.

Lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar la 1 decembrie, dacă vor permite condiţiile meteorologice, pe ea se va putea schia. Noua pârtie, care dispune de instalaţie de zăpadă artificială, are o lungime de 1.100 de metri şi datorită lăţimii va putea fi folosită pentru schi şi pentru snowboard, după cum a declarat administratorul Domeniulul Schiabil Buşteni, Adrian Vasilescu.
Cele două pârtii vor fi deservite de acelaşi telescaun, care are o capacitate de transport de 1.200 de persoane pe oră. De asemenea, până la începutul sezonului, ambele pârtii vor fi balizate şi semnalizate corespunzător.
Fără Fote 2013
Pregătirile pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013 au intrat în linie dreaptă. În momentul de faţă sunt stabilite locaţiile care vor fi implicate în FOTE 2013. Satul olimpic va fi găzduit de Poiana Braşov, iar întrecerile sportive se vor desfăşura la Braşov, Predeal, Sinaia şi Azuga. Râşnovul a fost ales în locul Buşteniului să găzduiască întrecerile de schi fond, deoarece construcţia unei pârtii în Munţii Baiului nu putea fi realizată până în 2013. Autorităţile din stațiunea prahoveană speră, totuşi, ca în urma sezonului de iarnă 2011-2012 să convingă organizatorii FOTE 2013, că proba de snowboard se poate desfăşura în condiţii bune în staţiunea de la poalele muntelui Caraiman.
Claudia BÂRLĂ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co