Interne

Partii excelente in Straja si Parang

Partii excelente in Straja si Parang

Cateva mii de turisti au fost in acest sfarsit de saptamana in statiunile montane din Valea Jiului, Straja si Parang. Distractia a fost sustinuta cu zapada din belsug si partii excelente. Iubitorii sporturilor de iarna trebuie sa stie ca, in zona,  a fost demarat un proiect cu investitii de anvergura, pentru a uni si moderniza cele sapte partii existente intr-una singura.
Turistii care vor alege statiunea Straja, perla Vaii Jiului, se vor putea bucura, in viitor, de cea mai mare partie ca si lungime de la noi din tara. Este vorba de aproape 6 kilometri de partie, care pleaca din varful Mutu si se termina la baza telescaunului. In plus aici zapada ajunge la 2 metri.
Proiectul de 200 de milioane de lei este finantat din bani europeni si de la bugetul de stat, prin programul National „Schi in Carpati”. Autoritatile promit ca va fi gata in doi ani.
In present, toate cele sapte partii sunt batatorite si se schiaza excelent, iar instalatiile functioneaza pana noaptea tarziu. In Straja, telescaunul costa 11 lei dus-intors, sau 6 lei o calatorie, un drum cu teleschiul costa intre 2 lei si 3 lei, in timp ce o noapte de cazare costa de la cateva zeci de lei si pana la 100 de lei cu tot cu masa.
Statiunea dispune de masini de batatorit zapada si puncte de inchiriat echipament. Un echipament complet de schi costa 30 de lei pe zi, iar unul de snow-board 35 de lei pe zi.
Cei care vor alege sa urce in statiunea Parang in aceasta perioada se vor bucura de una dintre cele mai frumoase partii, a carei lungime este de 3,3 kilometri si care a fost amejanata cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil.
Si aici proprietarii de instalatii de transport pe cablu au anuntat ca vor functiona pana tarziu si ca partiile sunt batatorite si numai bune de dat cu schiul ori cu placa.
In ambele statiuni, proprietarii de pensiuni spun ca  in week-end este greu sa faci rost de o camera, daca nu ai avut grija sa-ti rezervi una din timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co