Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor

Vineri, 26 august 2011, ora 12 :00 la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia de fotografii Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor.

Expoziţia îşi propune să aducă în scenă patrimoniul cultural din Ţara Moţilor şi vestigiile limitrofe, aşa cum a fost el imortalizat fotografic de participanţii la cele două ediţii precedente (2009 şi 2010).

Drumurile romane din Ţara Moţilor sunt puţin cunoscute şi necartografiate, deşi prin bogaţia de informaţii istorice pe care le poartă şi prin frumuseţea zonelor pe care le traversează, ele merită să fie introduse în turismul cultural, după modelul european.

Programul “Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor” al Universităţii de Vară de restaurare de monumente şi situri, care se găseşte anul acesta la a III-a ediţie, are ca scop recunoaşterea valorii istorice ale acestor vestigii şi introducerea lor în reţeaua turistică a “Drumurilor Romane” din Europa. Filozofia proiectului este inspirată de Declaraţia ICOMOS de la Quebec din 4 octombrie 2008 de “salvare a spiritului locului”, prin salvarea patrimoniului material şi imaterial, mijloc novator şi eficient de contribuţie la dezvoltarea durabilă şi socială în întreaga lume.

Evenimentul este organizat Consiliul Judeţean Alba, Rencontres du Patrimoine Europe – Roumanie (RPER), Institutul Cultural Roman, şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia ca prolog al celei de a III-a ediţie a programulului “Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”.

Expoziţia este găzduită de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia în perioada 26 august – 30 septembrie 2011.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co