Articole

Peste jumătate de milion de români au vizitat Germania în 2013

București, 8 aprilie 2014. Destinația de vacanță Germania, reprezentată prin Organizația Germană pentru Turism – DZT, înregistrează o poziționare tot mai puternică pe piața românească, fiind aleasă de un număr din ce în ce mai crescut de români.
Germania, o țară ofertantă prin posibilitățile variate pe care le pune la dispoziție pentru petrecerea vacanței, a devenit una dintre alegerile preferate de către turiștii români. Fie că aleg Germania pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai mulți români se bucură de istoria bogată și de serviciile de calitate ale acestei țări.
Turiștii români în Germania
Numărul de călătorii către Germania dinspre țările balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an și se preconizează o creștere de peste 2 milioane de călătorii pe an până în 2020.
În ceea ce privește turiștii români, în 2013 s-a înregistrat un număr de 583 000 de călătorii în Germania și un număr de 637 882 de înnoptări, cu 14,6% mai mult decât în 2012. În ultimii 6 ani observă o creștere de 72,4% a înnoptărilor vizitatorilor români.
Regiunile preferate de români
Într-un top realizat de DZT cu privire la cele mai populare regiuni alese de turiștii români se află: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen și Berlin.
De asemenea, o cercetare realizată asupra sumei cheltuite de către români într-o vacanță în Germania arată că aceștia plătesc, în medie, 558 de euro/călătorie, cu 15% mai puțin decât în 2012.
23_Dessau-Worlitz_Garden_RealmCD

Berlin: Brandenburger Tor abends

Ber-II-322

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co