Articole

Peştera Ialomicioarei, atracție în Bucegi – VIDEO

Peştera Ialomicioarei, atracție în Bucegi – VIDEO

În sezonul de vară, Peştera Ialomicioarei este una dintre atracţiile turistice din Bucegi. Zilnic, drumul din munţi este străbătut de zeci de turişti, care vin să admire frumuseţea creată de natură. La intrarea în grotă, se află o bisericuţă, care a fost construită de domnitorul Mihnea cel Rău, la sfârşitul secolului al XVI-lea, în semn de mulţumire către Dumnezeu, după ce a scăpat de turci, ascunzându-se aici. Peştera supranumită şi „Peştera Regilor” se află la o altitudine de 1.660 de metri, are o adâncime de 400 de metri şi este străbătută de râuri subterane. Sălile şi culoarele destinate vizitatorilor sunt electrificate, iar accesul se face pe scări de lemn. Cei mai încântaţi de toate aceste minunăţii sunt copiii.

Pot fi admirate sălile Mihnea Vodă, Decebal, Maria, La Răspântie, La Altar, Grota ascunsă, decorată cu stalactite şi stalacmite, şi Grota Urşilor, unde au fost găsite schelete ale ursului de peşteră.

Cei care doresc să viziteze peştera Ialomicioarei pot opta pentru traseul cu telecabina din Buşteni până pe Platoul Bucegi, apoi cu o altă instalaţie pe cablu până la peşteră sau pot alege drumul auto Sinaia-Bolboci-Peştera.

1 Comment

1 Comment

  1. ion popescu

    9 august 2011 at 10:51 PM

    O pestera superba, administrata prost. Scari inguste, alunecoase, cu trepte destul de subrede, aglomeratie de te calci in picioare in special in week-end, nici un afisaj care sa spuna unde te afli, adancimea sau inaltimea, un scurt istoric al locului (exista un panou la intrare si atat), iar colac peste pupaza, daca vrei sa intrii in pestera trebuie sa asculti CD-ul cu slujba de la manastirea aparuta in gura pesterii. Nu mi se pare normal sa se dea drumul de-a valma in pestera, la fel cum nu mi se pare normal ca un preot sa incaseze banii la intrare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top
Translate »

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co