Externe

Planeta Pandora din filmul „Avatar”, atracţie pentru parcurile tematice Disney – VIDEO

Planeta Pandora din filmul „Avatar”, atracţie pentru parcurile tematice Disney – VIDEO

Planeta Pandora, inventată de regizorul James Cameron pentru filmul său „Avatar”, va deveni o atracţie pentru parcurile tematice ale grupului Disney, au anunţat marţi regizorul canadian, grupul Disney şi compania Fox Filmed Entertainment.

Această planetă imaginară, prezentată de James Cameron ca unedencu o natură virgină, va fi reconstituită de echipele de specialişti care lucrează pentru parcurile tematice Disney. Primul parc care va primi universul din „Avatar” va fi Walt Disney World, dinFlorida, în secţiunea „Animal Kingdom”. Lucrările vor debuta în 2013.

Graţie parteneriatului cu Disney, „vom putea să dăm viaţă Pandorei aşa cum nimeni nu a mai făcut-o în trecut”, a declarat cineastul canadian într-un comunicat. „Cu alte două noi filme «Avatar» în pregătire în prezent, vom avea şi mai multe decoruri, personaje şi poveşti de explorat”.

„Obiectivul nostru este să mergem dincolo de graniţele actuale în domeniul inovaţiilor tehnice şi să le oferim vizitatorilor şansa de a vedea, a auzi şi de a atinge lumea din «Avatar», cu un simţ al realităţii fără precedent”, a completat James Cameron.

Acordul semnat de grupul Disney, compania Fox Filmed Entertainment – care a produs „Avatar” – şi Lightstorm Entertainment – compania de producţie cinematografică deţinută de James Cameron – acordă grupului Disney drepturi exclusive de exploatare a universului din „Avatar” în parcurile sale tematice din lumea întreagă.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele „Avatar” şi Titanic”, regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei – 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

„Avatar 2” va fi lansat pe marile ecrane în decembrie 2014, iar „Avatar 3” un an mai târziu.

 

sursa: medafax.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co