Interne

Portul Constanţa, primul loc ca destinaţie de croazieră din Marea Neagră

Portul Constanţa este pe primul loc ca destinaţie de croazieră din porturile de la Marea Neagră, înaintea celor de la Soci, din Rusia, şi Trabzon, din Turcia, potrivit statisticilor prezentate la „Seatrade Cruise Convention”, eveniment care are loc la Miami, în Statele Unite, informează Mediafax.

Cu această ocazie, au fost făcute publice cele mai noi statistici înregistrate în turismul de croazieră mondial, iar portul Constanţa a fost evidenţiat ca destinaţia numărul 1 din Marea Neagră.

„Atât din punctul de vedere al numărului de pasageri, cât şi al numărului de nave sosite, Portul Constanţa s-a clasat pe locul 1 în rândul porturilor din Marea Neagră, înaintea porturilor Soci şi Trabzon”, spun reprezentanţii CN APM SA Constanţa.

cruisepackages (1)

Astfel, conform statisticilor publicate la „Seatrade Cruise Convention”, Portul Constanţa a fost tranzitat anul trecut de 64.861 de pasageri, faţă de 54.226 de pasageri în 2013. În anul 2010, numărul celor sosiţi la terminalul de pasageri al Portului Constanţa era de numai 21.286.

De asemenea, anul trecut în Portul Constanţa au fost înregistrate 92 de escale ale navelor de pasageri, cu 33% mai multe decât în anul anterior, în timp ce pentru 2015 au fost deja anunţate 81 de escale, lista navelor de pasageri fiind în continuă actualizare.

Prima navă din sezonul 2015, „River Aria”, va sosi la Constanţa în 24 martie, aceeaşi navă fluvială urmând să încheie sezonul, în 8 noiembrie. Prima navă maritimă va fi „Prinsendam”, anunţată pentru 21 aprilie.
Evenimentul de la Miami este unul internaţional, de tip expo-conferinţă, care se desfăşoară anual, reunind majoritatea companiilor care activează în domeniul transportului de pasageri.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co