Interne

Preocupări actuale în turismul balnear

Preocupări actuale în turismul balnear

OPTBR continuă să deruleze un proiect strategic privind calificarea personalului din turismul balnear. Proiectul început în 2010 promovează programe de calificare şi recalificare în turismul balnear şi urmăreşte diversificarea ofertei de formare continuă, astfel încât aceasta să fie adaptată nevoilor pieţei. Astăzi, la târgul de turism găzduit de Romexpo s-a ţinut o conferinţă despre problemele şi perspectivele turismului, organizată de iniţiatorii proiectului.

Reprezentanţii OPTBR, OPC şi ai ministerului Turismului au discutat astăzi mai multe probleme ce definesc starea actuală a turismului balnear.

Vino să lucrezi în turismul balnear! Este deviza sub care se derulează proiectul de calificare profesională finanţat din Fondul Social European.

Reprezentanţii OPC au insistat asupra nevoii de a creşte calitatea serviciilor din turismul balnear, astfel încât acestea să poată atrage câţi mai mulţi turişti străini în România.

Turismul balnear este o prioritate pe agenda ministerului.

Şi oamenii de afaceri care activează în turismul balnear spun că este nevoie de un suflu nou în ceea ce priveşte personalul din staţiunile turistice.

Proiectul Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor! a debutat la data de 01 iulie 2010 şi se derulează pe o perioadă de 3 ani. Rezultatele pe care şi le propune proiectul constau în consilierea şi orientarea profesională a 4.000 angajaţi, dintre care 2000 vor fi calificaţi în 13 meserii, printre care bucătar, tehnician nutriţionist, tehnician în gastronomie, cofetar-patiser, ospătar, administrator pensiune, cameristă şi tehnician în hotelărie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co