Interne

Prima sedinta a CCT-ului

Prima sedinta a CCT-ului

Consiliul Consultativ al Turismului  s-a reunit recent la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului , în prima şedinţă din acest an, prezidată de ministrul Elena Udrea. În debutul şedinţei, ministrul dezvoltării regionale şi turismului a prezentat bilanţul pe anul 2011 al activităţii MDRT în domeniul turismului.
La începutul săptămânii a avut loc prima sedinţa din acest an, a Consiliului Consultativ al Turismului. In cadrul intalnirii ministrul Elena Udrea a subliniat importanţa colaborării în turism, intre părţile implicate în acest sector.
„Era momentul să avem acest prim Consiliu Consultativ al Turismului din anul 2012 şi îmi exprim speranţa să avem întâlniri mai dese pentru că experienţa anilor trecuţi, mai ales a anului 2011, a arătat că se poate să avem creşteri în turism, se poate să facem turismul românesc să meargă dacă avem o colaborare reală. În 2011 am avut o creştere pe primele trei trimestre de 17% a numărului de turişti şi noi credem că se va menţine cifra şi la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Elena Udrea. (declaraţia este disponibilă şi în versiune audio, în fişierul ataşat).
Ulterior, discuţiile s-au axat pe planul pe anul 2012 al acţiunilor de promovare şi de dezvoltare a turismului, membrii CCT fiind invitaţi să prezinte, pe lângă propunerile MDRT, propriile propuneri de proiecte care pot fi derulate în colaborare cu ministerul. Totodată, au fost discutate punctual două evenimente pe care MDRT le organizează în perioada imediat următoare, cu sprijinul sau cu participarea sectorului privat: Gala România, o gală de premiere a performanţelor în domeniul turismului în anul 2011 şi lansarea Sistemului informatic integrat de evidenţă a turiştilor.
Gala România, eveniment organizat de MDRT în premieră pe 19 ianuarie a.c., cu finanţare din fondurile europene alocate României pentru promovarea turismului, este o acţiune recomandată prin Strategia de brand prin care ministerul îşi propune să recunoască şi să recompenseze implicarea celor care au contribuit la dezvoltarea turismului românesc.
Referitor la Sistemul informatic integrat de evidenţă a turiştilor, ministrul Elena Udrea a anunţat finalizarea primei etape a contractului, aceea de proiectare şi construcţie a sistemului informatic, şi lansarea, în perioada imediat următoare, a etapei de implementare a acestuia, etapă în care unităţile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în sistem şi îl vor accesa pentru a înregistra datele cu privire la evidenţa ocupării în propria unitate. Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în respectiva unitate. La finalizarea implementării, MDRT va avea la dispoziţie, pentru prima dată, informaţii reale şi actualizate la zi în acest domeniu. În prezent, sistemul este în faza de testare.
Sursa: MDRT.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co