Interne

Primul traseu turistic din Capitală, parcurs cu autobuze supraetajate, inaugurat în prezenţa Elenei Udrea

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Turismului Elena Udrea şi a conducerii RATB, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni.

Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule joi pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB şi de Ministerul Turismului.

Ministrul Elena Udrea a declarat în timpul traseului că are convingerea că acest program va fi un succes, iar dacă acest lucru se va întâmpla el ar putea fi extins şi în alte oraşe.

„Acest tip de autoturisme trebuie să circule şi în alte oraşe şi dacă primăriile ne vor solicita ajutorul noi le vom sprijini”, a declarat Udrea.

Aceasta a precizat că toate costurile care ţin de promovarea programului vor fi suportate de către Ministerul Turismului, care va face mai multe pliante şi broşuri, iar costurile de închiriere care s-au ridicat la aproximativ 60.000 de euro sunt suportate de către RATB.

Ministrul Turismului a spus că a călătorit aproape în toate oraşele din Europa în care a fost, cât şi în SUA, cu acest tip de autobuze şi că este mulţumită că acum şi Bucureştiul are acest tip de transport.

La rândul său, directorul general al RATB, Adrian Criţ, a declarat că începând de săptămâna viitoare autobuzele vor fi dotate şi cu căşti la care turiştii vor putea să asculte, în limbile română, engleză şi cel mai probabil şi franceză, explicaţii privind obiectivele turistice pe care le văd.

Potrivit lui Criţ, momentan autobuzele supraetajate au fost închiriate pentru trei luni dar dacă va exista o cerere suficient de mare programul ar putea fi extins pentru mai multe luni. De asemenea, directorul RATB a declarat că şi-ar dori ca anul viitor regia să achiziţioneze propriile autobuze supraetajate dacă se va constata că programul are succes.

Autobuzele supraetajate vor circula între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de 15 minute, iar traseul, care va fi parcurs în aproximativ 50 de minute, va avea o lungime de 15,4 kilometri şi 14 staţii, a anunţat RATB, miercuri, într-un comunicat de presă.

Autobuzele vor merge pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, apoi din nou prin Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei.

Pe traseul turistic sunt Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Costul unui bilet va fi de 25 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii care au sub şapte ani, însoţiţi de adulţi, nu vor avea nevoie de bilet. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.

Reprezentanţii RATB au precizat că noua linie turistică face parte din proiectul „Bucharest City Tour”, implementat împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

sursa: mediafax.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co