Interne

Programe de promovare şi dezvoltare turistică

Programe de promovare şi dezvoltare turistică

Guvernul a aprobat recent, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, modificarea OG nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România.Modificarea se referă la faptul că acţiunile şi proiectele de promovare şi dezvoltare turistică vor fi realizate, începând din anul 2012, în baza unor programe multianuale elaborate de MDRT.

Este vorba despre Programul multianual de marketing şi promovare turistică şi Programul multianual de dezvoltare a destinaţiilor, formelor şi produselor turistice. Până la adoptarea acestei prevederi, programele respective erau elaborate anual.

Programele multianuale răspund într-un mod mult mai eficient decât cele anuale necesităţii de planificare coerentă, pe termen mediu, a activităţii MDRT în acest domeniu, întrucât mare parte din proiectele gestionate sau finanţate de minister se derulează pe mai mulţi ani.

Spre exemplu, MDRT finanţează programul naţional de dezvoltare a infrastructurii de turism, inclusiv investiţiile necesare pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă – FOTE 2013. Totodată, MDRT a semnat recent memorandumul privind realizarea, cu asistenţă din partea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, a  proiectului-pilot pentru dezvoltarea urbană integrată a destinaţiilor Borsec, Băile Herculane şi Sulina. Toate aceste proiecte au durate de implementare ce pot depăşi 12 luni, ca urmare planificarea lor trebuie să se regăsească în programe multianuale.

În ceea ce priveşte promovarea, situaţia este similară. MDRT a realizat în cursul acestui an Planul de marketing turistic al României 2011-2015. Pentru o coerentă implementare a acestui plan, acţiunile prevăzute trebuie să se regăsească într-un program multianual. Prin urmare, planificarea multianuală poate contribui, de exemplu, la creşterea eficienţei în cazul campaniilor de promovare a României ca destinaţie de turism.

În plus, s-a avut în vedere faptul că activitatea MDRT de promovare turistică este finanţată şi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, program ce are, de asemenea, o structură multianuală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co