Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Proprietarii caselor de vacanță au redus preturile de vanzare

Proprietarii caselor de vacanta au redus pretul caselor de vacanta cu pana la 52,4% de la inceputul anului 2008, cea mai mare scadere fiind inregistrata in judetul Brasov, potrivit portalului imobiliare.ro.
Reducerile de pret au fost resimtite atat pe segmentul de top, cat si pe cel al caselor de vacanta ieftine.

Cea mai mare scadere de pret in aceasta perioada a fost inregistrata de proprietatile de acest tip din judetul Brasov, de 52,4%. Urmeaza cele din judetele Constanta (-38,4%), Prahova (-37,9%) si Ilfov (-29,7).

In ultimele douasprezece luni, insa, cel mai mult s-au ieftinit casele de vacanta din Ilfov (-27,2%), urmate de cele din Prahova (-25,5%) si Brasov (-20,6%).

La nivel national, cele mai multe oferte sunt in Constanta, Ilfov, Brasov, Prahova si Hunedoara. In Ilfov, majoritatea caselor de vacanta disponibile sunt situate in Snagov si Corbeanca si se inscriu in segmentul de top, la fel ca cele din judetele Prahova si Brasov. In schimb, in zone turistice mai putin consacrate exista numeroase oferte pentru toate buzunarele.

Primul loc in topul celor mai scumpe case de vacanta este ocupat de o vila cu doua etaje plus mansarda si o suprafata utila de 600 de metri patrati din Sinaia, judetul Prahova. Vila are 12 camere si este pozitionata la iesirea din oras, pe drumul spre Cota 1.400. Pretul solicitat este de 3 milioane de euro.

Locul doi in top este ocupat de o vila cu zece camere din Snagov. Vila este situata pe malul lacului, la demisol are o camera tehnica, spalatorie, living cu iesire catre terasa cu vedere la lac, piscina interioara de 100 metri patrati, sala de sport, crama, o baie si garaj cu doua locuri. Parterul este compus din bucatarie, dinning, living, un dormitor si doua bai, plus o terasa mare cu vedere la lac. La etaj se afla trei dormitoare, o baie si inca o terasa. Proprietatea mai detine si o casa de administratie de 80 metri patrati, ponton si garaj pentru barca. Pretul de este de 1,74 milioane de euro include si o salupa.

Pe locul trei se situeaza un conac boieresc renovat din localitatea Simand, judetul Arad. Conacul are 16 camere si o suprafata utila de 640 de metri patrati. Terenul aferent are o suprafata de 11.800 de metri patrati. Are livada proprie si este inconjurat de un parc. Piscina de 50 de metri patrati poate fi amenajata pentru a beneficia de resursa de apa termala aflata la o adancime de 700 metri. Pretul solicitat de proprietar este de 1,7 milioane de euro.

Topul este continuat de o vila cu 16 camere din Rasnov, judetul Brasov. Vila are doua etaje plus mansarda, o suprafata utila de 520 metri patrati si un teren aferent de 7.400 metri patrati. A fost construita in 2007 din lemn de stejar. Imobilul este scos la vanzare pentru un pret de 1,7 milioane de euro.

Topul celor mai scumpe case de vacanta este incheiat de un alt imobil dinSnagov. Este vorba despre o vila cu sase camere. Constructia a fost finalizata in 2008 si dispune de ponton propriu, garaj barca si instalatie electrica pentru ridicarea barcii. La parter are o terasa mare cu vedere la lac, un living, un birou, bucatarie si un grup sanitar. La etaj se afla trei dormitoare, doua bai, un living, iar mansarda este open space. Vila se vinde mobilata si utilata pentru 1,5 milioane de euro.

Portalul a realizat si un clasament al celor mai accesibile case de vacanta, in care pe prima pozitie se afla o casa cu trei camere din localitatea Luncoiu de Sus, judetul Hunedoara. Constructia este amplasata pe un teren de 2.800 de metri patrati, iar pretul solicitat este de 15.000 de euro.

Pe pozitia a doua a fost plasata o casa de vacanta din Poiana Campina, zona Iedera, judetul Dambovita care este scoasa la vanzare la un pret de 19.500 de euro. Imobilul este construit din caramida, are trei camere plus dependinte. Suprafata terenului este 1.558 metri patrati.

Pe locul trei se situeaza o casa din caramida din comuna Boldu, judetul Buzau. Imobilul are cinci camere si se vinde impreuna cu cinci arii de vita de vie si un teren agricol de 25.000 de metri patrati pentru 20.000 de euro.

Urmeaza o casa situata in Runcu, judetul Dambovita. Casa este compusa din trei camere, bucatarie si baie, ofera prin constructie posibilitatea extinderii pe verticala, pentru care proprietarul solicita 22.000 de euro. Topul celor mai ieftine case de vacanta este incheiat de o casa batraneasca bulgareasca in comuna Cornu, judetul Constanta. Casa are doua camere, baie si bucatarie si o suprafata utila de 100 de metri patrati. Terenul aferent cu o livada de pomi fructiferi are o suprafata de 1.080 de metri patrati, pretul solicitat fiind de 23.000 de euro.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co