Interne

Record de vizitatori la Bran. Nu au mai fost atâţia turişti din 1948

Weekend-ul trecut, castelul Bran a fost vizitat de 18.000 de turişti – un record care nu s-a mai înregistrat din anul 1948, când s-a deschis muzeul Bran, anunţă Agerpres.

Într-un weekend obişnuit, castelul Bran era vizitat de aproximativ 12.000 de persoane, conform datelor administratorului Domeniului Bran, Alexandru Prişcu. Cei mai mulţi turişti străini care vizitează castelul sunt din SUA,Marea Britanie,Israel, Japonia, Franţa,Germaniaşi Olanda.

Cu 17% mai mulţi vizitatori faţă de anul trecut

„Cu siguranţă, trendul se va menţine, având în vedere că este perioada concediilor, iar lunile iulie, august şi septembrie aduc de obicei un număr mare de turişti la Bran”, a spus Alexandru Prişcu. Acesta a menţionat că numărul turiştilor care au vizitat Castelul Bran în primul trimestru al acestui an a fost cu 17% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, „un procent extrem de îmbucurător în actualele condiţii economice”.

Cât costă vizitarea castelului

Un bilet de intrare la castel costă 20 de lei pentru adulţi, 15 lei pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, 10 lei pentru studenţi, 5 lei pentru elevi. Turiştii care intră cu o cameră video plătesc încă un bilet de 20 de lei, în cazul în care filmarea este pentru amatori. Aparatul de fotografiat nu este taxat la intrare. Reduceri se fac doar pentru marii operatori din turism care aduc săptămânal la castelul Bran peste 300 de turişti, din care 30-40% sunt turişti străini, restul români.

sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co