Interne

Relaxare la bai pentru pensionari si salariati.

Relaxare la bai pentru pensionari si salariati.

Esti pensionar si nu prea iti permiti sa mergi intr-o vacanta. Nu uita de statiunile balneare unde poti petrece cateva zile de relaxare, dar poti beneficia si de  tratament pentru afectiunile tale. Prioritate la biletele in statiuni balneare, care se dau prin casele de pensii, au cei cu venituri mici, invalizii, dar si cei care nu au prins loc in ultimii doi ani.

Pensionarii cu diverse probleme de sanatate se pot reface la bai, cu bilete de tratament prin Casa de Pensii, in baza unei recomandari medicale. Anul acesta, se pun la bataie 53.499 de locuri care se vor elibera in 17 serii, mult insa sub cererile depuse.

Inca de la inceputul anului, pensionarii au facut coada la ghiseele caselor judetene de pensii, desi, in unele locuri, biletele nu au ajuns inca, ele urmand sa fie repartizate in lunile urmatoare.

Pot beneficia de tratament la bai pensionarii, salariatii care cotizeaza la sistemul public de pensii de mai mult de 12 luni si beneficiarii unor legi speciale (pensionari de invaliditate, persoane persecutate politic, veteranii de razboi, vaduvele de razboi, persoane care au avut accidente de munca).

Pentru pensionari, contributia reprezinta 50% din cuantumul pensiei, iar pentru salariati este de 50% din pretul biletului pentru cei cu salariu brut mai mic decat salariul mediu si pretul integral al biletului pentru cei care au salariul brut mai mare decat salariul mediu.

Pentru beneficiarii legilor speciale, biletele sunt gratuite, dar nu mai mult de 15% din numarul total de bilete pus la bataie.

Eliberarea lor se face prin casele teritoriale de pensii, in limita numarului de locuri disponibile, in functie de punctajul obtinut de fiecare cerere.

In calcularea punctajului, se iau in considerare cuantumul pensiei (nu exista un anumit plafon), tipul pensiei (prioritate vor avea cei cu pensii de handicap), daca persoana respectiva a mai beneficiat de bilet de tratament in ultimii doi ani, dar si data la care a fost inregistrata cererea.

Solicitarile se depun sau se trimit prin posta sau e-mail la casele teritoriale de pensii si trebuie sa fie insotite de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, cupon de pensie si o copie a actului de identitate.

Casele de pensii afiseaza pe site repartitia biletelor de tratament pe serii, statiuni si beneficiari, dar si la sediile acestora.

Durata unui sejur este de 18 zile, iar durata tratamentului balnear este de 14 zile. Unui beneficiar i se poate elibera un singur bilet de tratament pe an.

Sursa: turism.bzi.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co