Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România, lăudată pentru potențialul din turism

535987_81228645 (2)România reușește să facă impresie bună în rândul țărilor europene la capitolul turism. Țara noastră a fost lăudată pentru potențialul de creștere a turismului, pentru dinamism, dar și cultura bogată pe care o deține.

Aceste aprecieri au fost făcute de către secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, la conferința de lansare a primului cluster de turism pentru tineret la nivel mondial. Evenimentul a fost organizat de Ministerul pentru IMM-uri, Mediului de Afaceri și Turismului.

„Organizația Mondială a Turismului crede că viitorul turismului este în țări ca România. Noi credem în turismul din România, credem în puterea ei de creștere. România este viitorul Europei, fie că veți crede sau nu, este o țară dinamică”, a declarat Taleb Rifai.

În Europa se înregistrează un trafic important de turiști, de aproximativ 55% din numărul total la nivel mondial.

„Călătorii tineri vor schimba lumea de mâine. Tinerii au curajul să călătorească în locuri în care alții nu îndrăznesc să meargă și asta înseamnă că ei generează profit pentru acele destinații în care călătoresc. În prezent, 25% din cele 1,1 miliarde de turiști sunt tineri. Pâna în anul 2020, estimăm că segmentul tinerilor cu vârste sub 19 ani care vor călători în lume va fi de 350 de milioane. Sunt recunoscător autorităților de la București că au avut inițiativa să aducă împreună turismul, tinerii și clusterele”, a subliniat Taleb Rifai.

De asemenea, conform statisticilor OMT, turismul este a treia industrie a lumii în privința numărului de locuri de muncă generate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co