Articole

România participă la târgul internaţional de turism ”Matka – Nordic Travel Fair” Helsinki

România participă la târgul internaţional de turism Matka – Nordic Travel Fair, ce are loc la Helsinki în perioada 19 – 22 ianuarie 2017. Astfel, acesta este al doilea an consecutiv în care Ministerul Turismului va avea un stand la acest eveniment.

Standul României este standard, de 30 m², în cadrul căruia îşi vor promova ofertele turistice nouă firme din România. De asemenea, pe perioada târgului, la standul României vor fi organizate degustări de vinuri româneşti.

Târgul de Turism Matka este cea mai importantă manifestare de profil din Finlanda, adresându-se în egală măsură specialiştilor din turism şi publicului larg, în rândul căruia se bucură de o popularitate în creştere – numărul vizitatorilor ajunge la 80.000 anual, conform datelor furnizate de organizatori.

Peste 1.000 de firme din aproximativ 80 de țări își promovează an de an oferta la această manifestare expozițională, considerată una dintre cele mai importante de pe piața scandinavă.

Târgurile de turism au o istorie îndelungată în Finlanda, primul fiind organizat în 1936 și având ca scop promovarea produselor turistice și a turismului maritim.

Pe măsură ce numărul excursiilor organizate de agențiile de turism a crescut, a crescut și interesul pentru evenimentele de profil, astfel încât în 1979 Finnish Fair Corporation a organizat prima manifestare dedicată industriei, în colaborare cu Finnish Travel Association. Din 1987, manifestarea și-a schimbat numele în Matka.

Târgul se desfășoară la Helsinki Expo and Convention Center.

În 2015, târgul a atras un număr total de 72.594 de participanți, dintre care 58.108 consumatori direcți și studenți ai facultăților de profil și 19.486 de reprezentanți ai industriei.

Spațiul total de expunere a fost de 10.342 m2 și au participat 944 de expozanți din 87 de țări.

Statistici

Difuzare în media și pe bloguri:

70 de bloggeri de turism din străinătate – 3,5 milioane de cititori lunar, în total
129 de bloggeri de turism din Finlanda – 500.000 de cititori lunar, în total

Reprezentanți ai industriei:

61% dintre reprezentanții industriei prezenți la târg sunt formatori de opinie
93% au participat la workshop-ul dedicat specialiștilor din ziua anterioară târgului
85% rata de participare declarată pentru 2016 în rândul expozanților din străinătate
7.707 de întâlniri de afaceri

Clienți:

83% dintre clienții care au vizitat Matka s-au declarat foarte satisfăcuți și intenționează să viziteze Matka și în anul următor

Turiștii finlandezi fac 2,8 călătorii internaționale pe an și cheltuiesc, în medie, pentru călătorii 2.340 euro / persoană anual. (Media Audit Finland, sondaje TNS Gallup Media și chestionar Matka)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co