Externe

România, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Turismului

România a obţinut postul de prim-vicepreşedinte în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului internaţional, care se desfăşoară în perioada 8-14 octombrie în Coreea de Sud şi la care a participat şi ministrul Elena Udrea, care a condus delegaţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
România va deţine timp de un an această funcţie. ” Deţinerea unui loc în Consiliul Executiv, şi cu atât mai mult a unei funcţii de conducere în cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului turismului, cât şi din punctul de vedere al promovării imaginii ţării”, a afirmat ministrul Elena Udrea, relatează Mediafax.

La ultima reuniune a organizaţiei, Italia a pierdut în fata Kenyiei funcţia de preşedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975.

În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi. România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co