Interne

Romanii, indragostiti de Spania

Romanii, indragostiti de Spania

Din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca vacanta in Spania.Anul trecut numarul turistilor romani care au vizitat tara pasiunii a depasit cu mult 100.000. Si se pare ca nu doar romanii sunt indragostiti de aceasta tara. Potrivit statisticilor, Spania a fost vizitata anul trecut de 56,7 milioane de turisti, in crestere cu 7,6%.

Numarul turistilor romani care au ajuns anul trecut in vacante in Spania fost de peste 112.000, in crestere cu 6,2%, iar principalele destinatii au fost zona Valencia, insulele si Andaluzia, a declarat vineri intr-o conferinta Javier Rodríguez Mañas, directorul Biroului Spaniol de Turism.

“Cifra adevarata, neoficiala, este dubla, daca ii luam in calcul pe toti romanii care vin in Spania si se cazeaza la rude”, a spus Mañas.

El a adaugat ca cei mai multi turisti ajung in zona Valencia, unde este cea mai importanta comunitate de romani, in insulele spaniole si in provincia Andaluzia.

Dintre cei 112.000 de turisti ajunsi oficial in Spania, circa 10.000 au venit prin programul „seniori”, prin care un pachet turistic de o saptamana, la un hotel de patru stele, incluzand si zborul cu avionul, costa 411 euro. Programul este valabil pentru persoanele de peste 55 de ani, fiecare avand posibilitatea sa aiba un insotitor care beneficiaza de aceleasi facilitati, indiferent de varsta.

Potrivit statisticilor, Spania a fost vizitata anul trecut de 56,7 milioane de turisti, in crestere cu 7,6%. Doar in ianuarie au ajuns in Spania 2,7 milioane de turisti straini (dublu fata de cei 1,3 milioane de straini care vin anual in Romania), cu 4,6% mai mult decat in luna precedenta a anului trecut.

Sursa: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co