Externe

Sa descoperim Bulgaria…

Sa descoperim Bulgaria…

Bulgaria, tara turistica pentru toate anotimpurile.Sub aceasta denumire s-au intalnit in capitala medievala a Bulgariei, Veliko Tarnovo, reprezentanti de la 45 de agentii de turism din Romania, Corina Martin, presedintele  ANAT ,  reprezentantii Minsterului  Turismului bulgaresc , Asociatiei Balneare si Spa,   dar si cu Patronatul Hotelurilor si Restaurantelor. Gazda a fost primarul , Daniel Panov.
Statisticile spun ca in anul 2011 aproape 1 milion de turisti au vizitat statiunile bulgaresti. Pentru ca numarul de turisti romani in Bulgaria sa depaseasca  aceasta cifra, ofertele turistice de pe litoral si nu numai  trebuie sa fie mult mai atractive sau cel putin la fel ca in anul precedent.
Pentru a-i convinge pe invitatii romani ca si Veliko Tarnovo este o destinatie turistica pe gustul a multor turisti, gazda orasului  si-a plimbat oaspetii  prin cetatea Tsarevets.
Castelul este principalul punct turistic din Veliko Tarnovo . De-alungul anilor au lasat urme prezente tracii, bizantinii, slavii si strabulgarii.  In secolele 12- 14 aici se afla palatul regilor bulgari si resedinta patriarhilor, pazite de o puternica cetate, porti si turnuri. Cu turlele înălţate spre cer, chiar în vârful cetăţii Tsaravets, domneşte astăzi o biserică impunătoare .
La numai 4 kilometrii distanta de catre Veliko Tarnovo se afla satul Arbanasi. Aici piatra galbena , folosita atat pentru construirea caselor cat si a gardurilor , este comoara cea mai de pret a locului. Konstantzalievata este cel mai remarcabil si reprezentativ monument al arhitecturii rezidentiale tipice pentru Arbanasi.  In casa muzeu este prezentat traiul localnicilor din secolul al 19 lea.  Imediat după lansarea intunericului,  oaspetii romani au avut parte de un spectacol inedit , tot in cetatea Tsarevets.  După toate aceste surprize, seara s-a incheiat cu o petrecere inedita. Si pe langa muzica si mancarurile traditionale , invitatii au degustat  un soi de vin traditional.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co