Evenimente

Săptămâna Mobilităţii Europene 2016 începe vineri, 16 septembrie

Săptămâna Mobilităţii Europene, ediția 2016, va începe peste trei zile, evenimentul desfășurându-se în perioada 16-22 septembrie. 11 orașe din România s-au înscris în această campanie a Uniunii Europene de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la reducerea poluării, la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.

Săptămâna Mobilităţii Europene

Orașele care s-au înscris anul acesta în campanie sunt: Buhuși, Făgăraș, Moinești, Bacău, Oradea, Iernut, Seini, Slănic-Moldova, Székelyudvarhely, Timișoara și Tulcea.

Curse de noapte pentru bicicliști, străzi închise circulației auto, trasee montane, concursuri școlare pe teme specifice și multe activități în aer liber, toate fac parte din programul derulat în această săptămână.

Pe lângă aceste evenimente, unele autorități locale au implementat strategii de fluidizare a traficului și de încurajarea mersului pe jos, cu bicicletele sau cu transportul în comun. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina oficială a evenimentului european: http://www.mobilityweek.eu/2016-participants/?year=2016&country=RO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co