Articole

Săptămâna Turistului Clujean

Zi-le de Turism!


Săptămâna Turistului Clujean (9 – 14 mai 2011)

Program anual de tip festival, organizat în luna mai în Cluj Napoca de către Organizaţia Studenţilor Pentru Turismul Românesc (OST).

Eveniment realizat în cadrul Lunii Studentului Clujean.

Primavara aceasta se numãrã turiştii!

În săptămâna 9 – 14 mai va avea loc cea de-a patra ediţie a evenimentului „Zi-le de Turism – Săptămâna Turistului Clujean” sub egida Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST).

Evenimentul Zi-le de Turism se doreşte a fi printre cele mai captivante momente ale anului pentru tinerii dinamici, pasionaţi de călătorii, aventură sau turism în general.

În 9-14 mai, am pregatit pentru voi:

– un târg unic-Mocăniţa- în care aveţi posibilitatea de a găsi un club cu care să mergeţi pe munte, să analizati posibilitati pentru ture de rafting, kayaking sau parapantă în judeţul Cluj, ori să vă întâlniţi cu iubitori ai muntelui şi ai sectorului Outdoor.
– O cursă bestială pe echipe, în căutarea indiciilor şi a punctului final al unui nou Treasure-Hunt marca OST
– seri de întâlniri cu conferinţe, proiecţii şi poveşti din experienţele unori mari călători
– Concurs foto “Adrenalina in imagini”, având ca tematică “Sporturile extreme”
– Concurs pentru copii, ca să le trezim şi celor mici spiritual de aventură.

Accesaţi blogul evenimentului www.ziledeturism.wordpress.com pentru detalii.

Activităţi pe larg.

1. Târgul de turism montan, aventură şi sporturi extreme : „Mocăniţa” (a III-a ediţie).

13-14 mai. Expo Transilvania, între orele 11:00 – 19:00.
Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc, deschide porţile pentru a III-a ediţie a târgului de turism montan, aventură şi sporturi extreme „Mocăniţa”. În perioada 13-14 mai 2011, la Expo Transilvania, între orele 11:00 şi 19:00, va avea loc singurul eveniment de agest gen organizat în Cluj Napoca. Toţi iubitorii de munte, de natură şi de activităţi în aer liber, toţi cei care vor să îşi găsească un club montan în care să se înscrie sau cei care vor să îşi achiziţioneze echipament sportiv sunt invitaţi să viziteze târgul.
Organizatorii au onoarea de a vă prezenta: cluburi şi asociaţii din domeniul turismului montan sau a cicloturismului din raza Judeţului Cluj şi Alba, echipa Serviciului Public de Salvamont Cluj, firme de comercializare al echipamentului montan, Mocăniţa – Vişeul de Sus, Şcoala de Zbor cu Parapanta sau firme de sporturi extreme şi activităţi outdoor.
Concurs de escalada:
În timpul târgului, în parcarea Expo Transilvania, se va monta un panou de căţărare care poate fi încercat de orice doritor pe tot parcursul evenimentului. Cei pasionaţi de escaladă au posibilitatea de a alege una din variantele: căţărat amator sau concurs în vederea obţinerii unui premiu extrem: un weekend în Cheile Turzii, câştigătorii având posibilitatea de a-şi testa abilităţile de căţărători pe stâncă . Concursul se va desfăşura vineri, 13 mai 2011, începând cu ora 14.00 în incinta parcării Expo Transilvania. Înscrieri la adresa catarari_lsc@yahoo.com sau in ziua concursului, la faţa locului.
Pe parcursul Târgului de turism, respectiv între orele 11.00 si 14.00, respectiv după concurs până la ora 19.00 şi, de asemenea, în data de 14 mai, între orele 11.00 si 18.00, amatorii au ocazia să-şi testeze curajul, căţărându-se pe panou în mod gratuit.
Detalii privind întreaga desfăşurare aici: http://ziledeturism.wordpress.com/mocanita-2/ .

2. Trasure-hunt urmărind obiective de interes turistic clujene (Vânătoare de comori / Curse pe echipe urmând un traseu stabilit)

Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc organizează cea de-a IV-a editie a concursului Treasure Hunt, organizat joi, 12 mai 2011 cu plecare din faţa Casei de Cultură a Studenţilor – Cluj Napoca, ora 12:00. Înscrierile se fac pe adresa oficială de e-mail ost.treasurehunt@yahoo.com specificând în titlul e-mail-ului mesajul “Vreau să ma înscriu la Treasure Hunt 2011″.
Inscrieri: echipe a cate 4 membri (va rugam sa specificati in e-mail si numele colegilor de echipa). Există o taxă de 5 lei / participant care se va achita la începutul concursului.
Echipa câştigatoare se va bucura de o tură gratuită la rafting pe Crişul Repede. Premiul este oferit de către Master Adventure.

Mai multe detalii aici: http://ziledeturism.wordpress.com/treasure-hunt-2/

3. Conferinţe, proiecţii şi dezbateri pe teme conexe turismului

Intre 9 şi 12 mai, orele 18:00 – 22:00

• Locaţii:
-Complexul Heltai – Strada Clinicilor nr. 18 (Proiecţii în curtea interioară din spatele terasei): luni 19:00 – 20:00, marti 18:30 – 21:30, miercuri 20:00 – 22:00 si joi 19:00 – 19:40.
– Seara poveştilor. Luni, 9 mai de la ora 20:30 si joi 12 mai de la ora 20:00 în parcul rustic La Butuci din cartierul Grigorescu, unde membrii prezenţi vor avea ocazia de a depăna amintiri din excursii la munte si se vor bucura de o seara cu cântări la chitara.

Detalii suplimentare aici: http://ziledeturism.wordpress.com/proiectiiprezentari/

4. Concurs foto

Concursul foto “Adrenalina in imagini” are ca şi tematică “Sporturile extreme”.
Calendarul desfăşurării concursului este:
– 12 aprilie -9 mai 2011: înscrieri fotografii pe site;
– 9-10 mai 2011 – jurizarea şi anunţarea câştigătorilor;
– 15 mai 2011, ora 14.00: festivitatea de premiere-Expo Transilvania;
La concurs pot participa toţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii din Cluj-Napoca. Participanţii pot înscrie în concurs o singură fotografie pe care o vor trimite pe adresa de e-mail : concursfoto@ymail.com in care vor specifica nume, prenume, adresă, vârstă, număr de telefon, denumirea pozei şi locul unde a fost făcută.
Pentru detalii: www.wix.com/justrap70/concursfoto#!

Pentru detalii generale despre eveniment:
www.ziledeturism.wordpress.com
e-mail: ost.info@yahoo.com
Tel.: 0743. 865.620 Cosmin Serban
0753.765.914 Loredana Silaghi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co