Evenimente

„Sărbătoarea Cireșelor” la Coruia

Pe 11 iunie 2017, în localitatea Coruia, comuna Săcălășeni din județul Maramureș va avea loc ,,Festivalul Internaţional al Cireşelor”, ediţia a XII-a.

În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de activităţi dedicate promovării: tradițiilor, obiceiurilor, dansului și portului popular din ”Țara Chioarului”, a obiectivelor turistice și a gastronomiei locale.

O îndeletnicire transmisă din moşi strămoşi printre localnicii din satul Coruia este cultivarea cu multă dragoste și pricepere a pomilor fructiferi, în special a cireșilor, pomi care au adus faimă satului prin fructele lor fără seamăn pe lume ,,cireșele”, atât de iubite de săteni încât le sărbătoresc în fiecare an.

În cinstea lor au creat un ansamblu folcloric cu numele ,,Cireșarii din Coruia” care promoveză portul, tradițiile și cântecele populare, păstrate în inimile și sufletele localnicilor, numele așezării în care trăiesc și produsele locale.

Încă de la prima ediție scopul a fost de atragere a unui public cât mai numeros şi variat care să beneficieze de o prezentare de programe diversificate şi atractive, un prilej de a sărbători comuna şi locuitorii săi şi nu în ultimul rând de a promova obiectivele turistice din Țara Chioarului.

Organizatorul evenimentului este Primăria Comunei Săcălășeni în colaborare cu Consiliul Judeţean Maramureş, Centrul de Informare Turistică Săcălăşeni şi Asociaţia ,,Cireşarii din Coruia”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co