Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Satul de vacanță de la Kakslauttanen

Forța de atracție a satului de vacanță Kakslauttanen este foarte mare în perioada rece, mulți turiști fiind încântați să privească luminile nordului dintr-un iglu al cărui acoperiș de sticlă oferă o priveliște cu adevărat de neuitat.

Țara pădurilor şi a lacurilor, Finlanda, sau Suomi, se află la limita nordică a Europei. Este renumită pentru frumusețea peisajelor sale. I se mai spune “țara celor 1 000 de lacuri”, deși acestea sunt, de fapt, mult mai multe.
În Finlanda, nopţile albe de vară, în care soarele nu apune niciodată, durează aproape 10 săptămâni. Pe de altă parte, acolo, în nordul extrem, iarna este un anotimp în care soarele este foarte scump la vedere și nu urcă deasupra liniei orizontului… timp de aproape două luni.
Spectacolul naturii
În Finlanda se află, în prezent, una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice europene pentru cei împătimiți de iarnă: Kakslauttanen, o mică așezare situată la 300 de km distanță de Cercul Polar Arctic. Pentru că este atât de aproape de Polul Nord, Kakslauttanen primește cu generozitate luminile Aurorei Boreale. Iar turiștii cu dare de mână pot savura o experiență deosebită: ei pot privi, printr-un tavan de sticlă, faimoasele lumini ale nordului, fără să tremure la cele -30 grade C și fără să aibă măcar nevoie de căciuli și mănuși. Și asta pentru că se vor afla la adăpost și nu vor fi lipsiți de confort într-o cameră dotată cu încălzire centrală, mini-bar şi acoperiş din sticlă.
Glass Igloo Village este un complex hotelier format din igluuri construite dintr-un tip special de sticlă, rezistentă atât la temperaturile foarte scăzute, cât și la presiunea zăpezii și la alte condiții meteorologice deosebite. Materialul special din care sunt construite aceste iglu-uri îți permite să admiri îndeaproape anotimpul hibernal și să te bucuri de frumusețea lui, rămânând, în același timp, la adăpost față de vitregiile vremii.
Hotelul se află în Parcul Naţional Urho Kekkonen şi, datorită copacilor răsfiraţi şi a lipsei oricărei forme de poluare, vizitatorii pot vedea în fiecare noapte milioane de stele, scrie Daily Mail.
Dincolo de spectacolul vizual, în Kakslauttanen poți să îți răsfeți simțurile cu experiențe lapone clasice: saună cu fum, plimbări cu sania trasă de reni și pescuit la copcă, sau curse de sănii trase de câini, expediții pe schiuri și chiar plimbări la bordul unui spărgător de gheață. Cei care sunt tentați de o asemenea experiență trebuie să știe că satul de igluuri este deschis din decembrie până la sfârșitul lui aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co