Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Simboluri recuperate prin fotografie

Simboluri recuperate prin fotografie

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Peter Jacobi prezintă o colecţie de fotografii ce înfăţişează  doamnele din nobilimea şi burghezimea  românească, purtând costume tradiţionale româneşti. Vernisajul expoziţiei a avut loc aseară în prezenţa artistului. Expoziţia poate fi vizitată până pe 29 aprilie, în Sala Oaspeţi a muzeului.

Îndrăgind şi purtând costumul tradiţional românesc, Regina Elisabeta a fost cea care-a schimbat percepţia pe care înalta societate o avea asupra acestuia, considerându-l un strai al ţăranilor. Exemplul său a fost urmat de Regina Maria şi de principesele Elisabeta, Maria şi Ileana, dar şi de doamnele din înalta societate românească. Aşa se face că portul popular şi-a găsit loc într-o lume care până atunci nega valorile tradiţiei vestimentare autohtone. În perioada dintre Războiul de Independenţă şi până în pragul anului 1940, multe fotografii au imortalizat atitudinile acestor doamne din elita românească. Tocmai asupra acestor fotografii se opreşte Peter Jacobi în demersul său artistic.

Zeci de oameni pasionaţi de fotografie sau istorie au luat parte la vernisajul de-aseară. Maria Băsescu a vizitat, la rândul ei, expoziţia şi a admirat imaginile ce înfăţişau marile doamne ce au marcat istoria României.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co