Interne

Spaniolii au cheltuit 10 mil de euro

Spaniolii au cheltuit 10 mil de euro

Turiştii străini veniţi la finala ‘Europa League’ au cheltuit în Bucureşti circa 10 milioane de euro, iar cu acest prilej Capitala a înregistrat cel mai ridicat număr de vizitatori de până în prezent, aproximativ 25.000, potrivit unui comunicat transmis joi de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Primii spanioli au sosit la Bucureşti cu câteva zile înainte de finală iar hotelierii din Capitală au găzduit în această perioadă aproximativ 10.000 de turişti, gradul de ocupare ajungând la 95%.

Conform FPTR, deşi au fost hoteluri care au practicat în această perioadă tarife mari, acestea nu au fost numeroase, astfel media cazării a fost de 120 euro de persoană pe noapte. Durata medie a sejurului a fost de 2,5 nopţi, încasându-se pentru cazare aproximativ 3 milioane de euro. Acestora li s-au alăturat alţi 15.000 de vizitatori sosiţi cu avioane charter care au stat în Bucureşti mai puţin de 24 ore.

Cei 25.000 de turişti şi vizitatori au cheltuit, în fiecare zi, în medie 150 euro pentru mâncare, băutură şi cumpărături, valoarea totală a încasărilor fiind de aproximativ 6 milioane euro. Astfel, totalul încasărilor din servicii de cazare şi alimentaţie a fost de aproximativ 9 milioane euro.

Datele prezentate de FPTR sunt aproximative şi au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii federaţiei din Bucureşti.

Sursa: AGERPRES

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co