Articole

Superlativul unei vacanţe de vis, întâlnit doar în Dubai – GALERIE FOTO

Superlativul unei vacanţe de vis, întâlnit doar în Dubai – GALERIE FOTO

Dacă te gândeşti cu nostalgie la zilele fierbinţi petrecute pe plajă, nu trebuie să aştepţi sosirea verii. Dubaiul te aşteaptă într-un cadru de vis, înconjurat de lux şi nisip fin. Reprezentând unul din cele şapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite, Dubaiul are una din cele mai lungi tradiţii comerciale din lume, care a atras milioane de turişti de pe tot mapamondul. Cu o viaţă de noapte fascinantă, centrul luxului arăbesc te aşteaptă să descoperi o lume care ţi s-ar părea a fi futuristică, cu cluburi de yachturi, cu plaje splendide, centre comerciale impresionante şi hoteluri minunate. Superlativul în materie de turism le este oferit celor care iubesc cumpărăturile, petrecerile, soarele şi distracţia, turiştii putându-se bucura de o vacanţă exotică în deşertul Arabiei.


Unde te poţi caza şi cât te costă luxul oriental


Poţi economisi banii de cazare, pentru a-i cheltui în voie la cumpărături, dacă alegi să dormi la un hotel de trei stele. Ofertele agenţiilor de turism pentru luna aprilie, o perioadă ideală pentru o vizită în Dubai, din punct de vedere al temperaturilor suportabile, pornesc de la 639 de euro de persoană pentru un loc într-o cameră dublă pentru şase nopţi de cazare, bilet de avion dus-întors cu o cursă a unei companii româneşti, transferul între hotel şi aeroport şi asistenţă turistică în limba română, pentru grupuri de minim 25 persoane.


Ce vei putea vizita şi unde te vei distra


Trebuie neapărat să vezi celebrul hotel Burj Al Arab, cel mai bun şi cel mai fotografiat hotel din lume, fiind singurul de şapte stele de pe planetă. Mai înalt decât Turnul Eiffel şi la aproape aceeaşi înălţime ca Empire State Building din New York, luxosul hotel este format numai din apartamente cu două etaje, ornate cu obiecte decorative din aur, şi oferă oaspeţilor servicii care îi fac să se simtă într-o lume de poveste. Dacă îţi place să te târguieşti, pieţele tradiţionale din Souks te aşteaptă să colinzi printre standurile de bijuterii, mirodenii, produse electronice, obiecte casnice, articole de îmbrăcăminte, carpete sau peşte. Eşti invitat la o întoarcere în timp în vechiul cartier Bastakiya, ca să vezi cum e să trăieşti fără electricitate sau aer condiţionat. Remarcându-se prin arhitectura arabă specifică, zona este o adevărată atracţie turistică a momentului. O după-amiază petrecută în Dubai trebuie musai să o rezervi pentru a te distra în parcul acvatic Wild Wadi. Oaza oferă turiştilor roller-coastere sub apă, cascade, tobogane, trasee impresionante şi cea mai mare piscină din Orientul Mijlociu. Nu uita să treci pe lista nici o distracţie pe cinste într-un cort beduin, sub cerul plin de stele, unde o dansatoare din buric te va fermeca cu mişcările ei ameţitoare. Te mai poţi bucura de un safari în deşert cu maşini 4X4 de lux, pentru o experienţă autentică. Dubaiul oferă turiştilor o gamă largă de baruri şi restaurante pe gustul fiecăruia. Bucătăria internaţională este la ea acasă, deşi te poţi răsfăţa în voie gustând din delicatesele asiatice, bine condimentate, americane, precum homarii şi fructele de mare, dar şi italiene, cu nelipsita pizza. Nu uita, însă, să îţi iei cu tine un pulover, pentru că mai toate locaţiile au aerul condiţionat dat la maxim, şi evită să mergi pe stradă cu sticle de băuturi alcoolice în mână, ca să eviţi problemele cu autorităţile locale.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co