Interne

Târgul de carte Gaudeamus Mamaia 2011

Luni, 15 august 2011, s-a încheiat cea de a III-a ediţie a Târgului de carte GAUDEAMUS Mamaia. Organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus, în parteneriat cu postul teritorial Radio Constanţa – Radio Vacanţa, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, evenimentul a avut loc în perioada 11-15 august 2011, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat pe faleza din faţa studioului Radio Vacanţa. 

Preşedinte de onoare al ediţiei a fost domnul Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa. 

Caravana GAUDEAMUS a ajuns pentru cinci zile la malul mării, într-o formulă insolită, care a reuşit să îmbine actul cultural cu atmosfera de vacanţă. Printre lansări şi prezentări de carte, expoziţii, filme documentare şi acorduri de chitară, publicul prezent la GAUDEAMUS Mamaia 2011 a avut prilejul de a întâlni scriitori şi oameni de cultură şi de a participa în mod activ la câteva iniţiative de primă importanţă pentru viaţa comunităţii locale.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia a găzduit în acest an o campanie de sensibilizare a opiniei publice cu privire la situaţia Cazinoului din Constanţa. Expoziţia „Istoria Cazinoului din Constanţa”, organizată în cadrul Târgului, a atras numeroşi vizitatori, care au semnat în registrul special S.O.S. Cazinoul din Constanţa şi au motivat necesitatea reabilitării statutului de monument cultural emblematic al Cazinoului pentru viaţa cetăţii.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia, ediţia 2011, a lansat în premieră concursul Poliţia GAUDEAMUS, derulat cu sprijinul Radio Vacanţa: patrule speciale GAUDEAMUS – Radio Vacanţa au întreprins razii pe plajă şi au surprins cititori de cărţi în flagrant. „Pedepsele” au constat în premii în cărţi şi produse oferite de sponsorii Târgului. 

Fondul de carte colectat în urma donaţiilor din partea vizitatorilor şi expozanţilor, în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”, proiect iniţiat şi realizat în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”, a totalizat cca. 500 de volume, care urmează să fie direcţionate către biblioteca publică rurală din  comuna Târguşor, judeţul Constanţa. 

Decernarea Trofeelor Târgului de carte GAUDEAMUS Mamaia 2011 a avut loc luni, 15 august 2011, ora 20.00. Au fost acordate următoarele premii:

pe baza Votului Publicului: Trofeul GAUDEAMUS – locul I: Editura RAO; locul II: Editura All ; locul III: Editura Corint;

Cea mai râvnită carte a Târgului: Cele mai frumoase locuri din Europa, de Anne Bentuhes, volum publicat de Editura All;

Trofeele Presei: secţiunea publicaţii: ziarul „Cuget liber”; secţiunea TV: postul Neptun TV; secţiunea radio: nu se acordă. Voturile pentru Radio Vacanţa, deşi foarte numeroase, nu au fost luate în considerare, datorită statutului de co-organizator al Târgului GAUDEAMUS.

A fost acordată o distincţie specială Editurii CECCAR şi Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România la aniversarea a 90 de ani de activitate.

Miss Lectura a fost desemnată domnişoara Raluca Cilibeanu. Premiul a constat într-un set de produse cosmetice marca Oriflame, cărţi şi obiecte promoţionale din partea organizatorilor.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia 2011 în cifre:

30 de participanţi, reuniţi în 27 de standuri;

peste 25 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, expoziţii, momente muzicale şi artistice;

Circa 500 de volume colectate în urma campaniei de donaţii „Cărţile se întorc acasă”.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia pune punct Caravanei GAUDEAMUS 2011, proiect care se desfăşoară pe întreg parcursul anului în oraşe cu tradiţie culturală şi universitară din România (Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa – Mamaia). Partenerii ediţiei din acest an a Târgului GAUDEAMUS Mamaia au fost: Fundaţia „Noi Citim”, RATC Constanţa, Şapte Seri

Parteneri media: Neptun TV, Constanţa TV, Observator de Constanţa, Alpha Media, România Liberă, Cuget Liber

Sponsori: Dobrogea Grup, Farmec Cluj-Napoca, Oriflame, Compania Naţională Loteria Română S.A., Grizley

 

Seria evenimentelor dedicate cărţii şi educaţiei organizate de Radio România continuă cu Târgul GAUDEAMUS Manuale Şcolare, care se va desfăşura în a doua jumătate a lunii septembrie în Parcul Tineretului din Bucureşti. Târgul GAUDEAMUS Manuale Şcolare va fi urmat de Târgul Internaţional GAUDEAMUS – „Carte de învăţătură”, ediţia a XVIII-a, care va avea loc la Romexpo, Bucureşti, în perioada 23-27 noiembrie 2011, iar ţara invitată de onoare va fi Italia.

Pentru informaţii suplimentare despre această ediţie a Târgului, vă rugăm să consultaţi pagina web a Târgului GAUDEAMUS, www.gaudeamus.ro, sau să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS.

Persoană de contact: Irina Ungureanu, tel.: 0749123910, e-mail: irina@gaudeamus.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co