Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Taxe mari pentru pescarii din Delta Dunarii

Vesti proaste pentru pescarii din delta. Cei care doresc sa aiba acces la resursa piscicola vor trebui sa plateasca 1.250 de lei pe an, dupa ce Consiliul Judetean a votat aceasta taxa. Prima transa din bani trebuie achitata la eliberarea autorizatiei.

Pescarii din Delta Dunarii sunt obligati sa achite aceasta taxa pana la sfarsitul toamnei, in doua transe: una de 500 de lei, la eliberarea autorizatiei si cealalta de 750 de lei pana la 30 noiembrie.

Nemultumiri in randul pescarilor

Consilierii judeteni au aprobat propunerea dupa o sedinta tensionata care a durat cateva ore. Ce-a dea doua varianta propusa era de 500 de lei pe an pentru fiecare pescar.

Dupa adoptarea taxei, pescarii aflati la sedinta le-au strigat consilierilor sa le fie rusine. Unii au explicat ca nu au de unde sa scoata acesti bani, intrucat nu castiga nimic din pescuit.

Taxa cat zeci de kilograme de peste

Cu banii pe care pescarii din delta sunt nevoiti sa-i scoata din buzunar pentru taxa s-ar putea cumpara cateva zeci de kilograme de peste ca salau, somn sau crap.

Un kilogram de salau, spre exemplu, costa in jur de 18 lei, in functie de magazin si de zona. Astfel, cu cei 1.250 de lei, ar putea fi cumparata o cantitate de 70 kilograme de salau.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co